Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Nozieguma plānotājs bija iecerējis turēt tiesu izpildītāju pagrabā, vairākos pārskaitījumos saņemt 350 tūkstošus eiro un gūstekni nogalināt

Novērstās nolaupīšanas mērķis bijis tiesu izpildītājs un 350 tūkstoši eiro

Valsts policijai janvārī izdevies apturēt ieplānotu noziegumu - kāda tiesu izpildītāja nolaupīšanu. Noziedznieks plānojis viņu piespiest ar internetbankas starpniecību pārskaitīt 350 000 eiro un vēlāk nozieguma pēdu slēpšanas nolūkā viņu nogalināt, otrdien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes slepkavību atklāšanas un personu meklēšanas nodaļas priekšnieks Romāns Jašins.

Informācija par plānoto noziegumu tika saņemta janvārī. Policijai ziņots, ka tiek plānota kādas personas nolaupīšana ar mērķi izspiest 350 000 eiro un vēlāk viņu noslepkavot. Izmeklēšanas ietvaros īsā laikā periodā noskaidrots, ka apdraudētā persona ir kāds tiesu izpildītājs. Noziedznieks, kuram varētu būt bijuši arī līdzzinātāji, jau bija paguvis izzināt informāciju par amatpersonas mantu, ģimeni, dzīvesvietu.

Viņu bija plānots pēc nolaupīšanas turēt kādā speciāli sameklētā pagrabā apmēram 80 kilometru attālumā no Rīgas. 

Plānots, ka nolaupītais darbinieks vairākos piegājienos, izmantojot internetbanku, pārskaitītu 350 000 eiro no līdzekļiem, kam viņam bijusi pieeja darba pienākumu ietvaros. Bija paredzēts, ka bankas ierobežojumu dēļ tas nenotiks pārāk ātri, tāpēc tika paredzēts vīrieti turēt pagrabā vairākas dienas, kamēr prasītā naudas summa tiktu pārskaitīta, bet pēc tam nozieguma slēpšanas nolūkos pēc dažām dienām tiesu izpildītājs tiktu nogalināts.

Šis pasākums tika apturēts plānošanas brīdī, policijai iesaistot arī specvienību Omega.

Iespējamais upuris nebija nojautis, ka pret viņu tiek plānots šāds uzbrukums ar mērķi iegūt naudu un viņu nogalināt. Pašlaik viņam draudu vairs neesot. Aizturētais un pašlaik apcietinātais vīrietis ir 1962. gadā dzimis Latvijas pilsonis, kurš jau iepriekš bijis policijas redzeslokā.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noskaidrotu citu personu iesaisti nozieguma plānošanā.

Jašins atzina, ka pierādīt šādas lietas pēc tam ir ļoti grūti specifiskas izmeklēšanas dēļ, taču šoreiz izdevies pārtvert noziegumu un iejaukties tieši tā plānošanas brīdī. Kopā ar specvienību ielaužoties plānotāja mājoklī, izdevies iegūt un saglabāt pietiekami daudz lietisko pierādījumu, uzsvēra Jašins.

Savukārt Valsts policijas Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins pastāstīja, ka vidēji 2 vai 3 reizes mēnesī policijā tiek saņemti pieteikumi saistībā ar iespējamu personas nolaupīšanu, ķīlnieku sagrābšanu vai personas brīvības ierobežošanu.

"95% gadījumu šie pieteikumi neapstiprinās, bet katrs gadījums, lai cik tas sākotnēji liktos nenopietns, tiek uztverts kā reāla ķīlnieku sagrābšana, un iesaistās gan Kriminālizmeklēšanas pārvaldes darbinieki, gan viņu tuvākie sadarbības partneri pretterorisma vienībā Omega," pauda Grišins.

Papildināta visa ziņa

Top komentāri

VORI V ZAKOŅE - tiesu izpildītāji
V
VORI V ZAKOŅE - tā divos vārdos var apzīmēt Latvijas tiesu izpildītājus un maksātnespējas administratorus
Ko lai dara
K
Vampīru dzīves negatīvās puses.
Irlielāmērāticams
I
ka tautā neizplatīsies vispārējs sašutums un satraukums par šo briesmīgo notikumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas