Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. jūlijs
Valters, Renārs, Regnārs

Izlūkdienesta vadītājs: Baltkrievijas režīms ķēries pie Lietuvas pilsoņu nolaupīšanas

Baltkrievijas režīms ir ķēries pie Lietuvas pilsoņu nolaupīšanas, paziņoja Lietuvas Valsts drošības departamenta (VSD) vadītājs Darjus Jaunišķis.

Jaunišķis tā komentēja Baltkrievijas tiesas spriedumu, ar kuru jūnija vidū Lietuvas pilsone tika atzīta par vainīgu spiegošanā un viņai tika piespriests sešu gadu cietumsods.

"Mēs apzināmies situāciju un tā ir satraucoša. Es to uzskatu par Baltkrievijas režīma ķeršanos pie Lietuvas pilsoņu nolaupīšanas bez jebkāda iegansta," ceturtdien ziņu portālā "15min.lt" publicētā intervijā paudis Jaunišķis.

"Mēs to uzskatām par pilnīgu absurdu. Tas ir ļoti negodīgi," viņš piebilda.

Jaunišķis sacīja, ka lieta skaidri parāda Baltkrievijas režīma gatavību nolaupīt Lietuvas pilsoņus.

"Acīmredzot, Lietuvas varasiestādes arī noteiks kādus pasākumus un ierobežojumus," piebilda VSD vadītājs.

Baltkrievijas opozīcijas ziņu portāls "Afn.by" un televīzijas kanāls "ONT TV" pagājušajā mēnesī ziņoja, ka Minskas pilsētas tiesa atzinusi par vainīgu spiegošanā Lietuvas pilsoni Elenu Ramanauskieni un piespriedusi viņai sešu gadu cietumsodu.

Apsūdzībā teikts, ka bijusī Baltkrievijas valstij piederošās Druskininku sanatorijas "Belorus" mārketinga vadītāja Ramanauskiene Lietuvas Valsts drošības departamentam sniegusi informāciju par sanatorijas klientiem, tostarp augsta ranga Baltkrievijas amatpersonām. Apsūdzībā pausts, ka Lietuvas specdienesti viņu savervējuši pirms vairāk nekā desmit gadiem.

Lietuvas Ārlietu ministrija paziņoja, ka ir informēta par situāciju un nav iemesla uzskatīt, ka apsūdzības ir pamatotas.

Kā liecina portāla "15min.lt" rīcībā esošā informācija, Ramanauskieni Baltkrievijas varasiestādes varētu būt aizturējušas pērn, kad viņa pēc radinieku apciemošanas Baltkrievijā devās atpakaļ uz Lietuvu.

Baltkrievijas mediji arī vēstījuši, ka bijušais sanatorijas "Belorus" galvenais ārsts Andrejs Kobeļs Baltkrievijā notiesāts par spiegošanu Lietuvas labā un viņam piespriests deviņu gadu cietumsods. Viņu Baltkrievijas Valsts drošības komiteja aizturēja 2022.gada nogalē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Valdība brīvsolī

Divas nedēļas pēc kārtas valdība atkal ieslēgusi vasaras brīvlaika režīmu – ne šajā, ne arī nākamajā otrdienā nenotiks Ministru kabineta kārtējās sēdes, un būtībā tikai īpašas nepieciešamības g...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē