Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Oktobrī uz ceļiem par 57% vairāk bojāgājušo nekā pērn

Oktobrī ceļu satiksmes negadījumos gājuši bojā par 57% vairāk cilvēku nekā gadu iepriekš šajā pašā mēnesī, portālu Diena.lv informēja autokluba LAMB prezidents, Ceļu satiksmes drošības padomes loceklis Juris Zvirbulis.

"Labi zināms, ka viens no pamata iemesliem, kādēļ palielinās satiksmes negadījumu skaits ir problēmas ar redzamību tumšajā diennakts laikā. Lai to ietekmi mazinātu, autoklubs LAMB jau divpadsmito gadu organizēja akciju Autogaismas Kārtībā!, aicinot autovadītājus pārbaudīt savu spēkratu gaismas, norādīja J.Zvirbulis. Viņš piebilda, ka informatīvus pasākumus organizē arī Ceļu satiksmes drošības direkcija, bet Ceļu policija drīzumā uzsāks atstarotāju izplatīšanas akciju.

Viņš norādīja, ka līdzšinējā prakse liecina, ka gājēji nepietiekami izmanto atstarotājus. Vieni uzskata, ka tie bojā kopējo apģērba stilu, citi atsarotāju piestiprina formāli, neiedomājoties, ka autovadītājam tas ir jāredz, bet trešajiem to vispār nav, teica LAMB prezidents.

"Lai veicinātu atstarotāju izmantošanu un izpratni par to nozīmi, jāpanāk lai informācija un arī pats atstarotājs sasniegtu katru satiksmes dalībnieku gan pilsētās, gan lauku rajonos. Laikā, kad iedzīvotāju pirktspēja ir samazinājusies, daudziem atstarotājs nav prioritāte, tomēr katram būtu jāpadomā par iespējamajām traumām un ar tām saistītajiem izdevumiem, nokļūstot ceļu satiksmes negadījumā. Šī būtu laba iespēja, kā pašvaldības praktiski varētu demonstrēt rūpes par saviem iedzīvotājiem, sadarbībā ar Latvenergo un citām atbildigām institūcijām nodrošinot kvalitatīvu apgaismojumu uz savā pārziņā esošajiem ceļiem, kā arī iesaistoties bezmaksas atstarotāju izplatīšanā," uzsvēra J.Zvirbulis.

Viņaprāt, komunikācijā ar iedzīvotājiem būtu jāiesaista arī bāriņtiesa un sociālie dienesti, kas ikdienā tiekas un runā ar cilvēkiem, kā arī, protams, skolas. Ne visu iepriekš ir iespējams paredzēt normatīvajos aktos, jo bieži loģiska rīcība atbilstoši konkrētā brīža izaicinājumam ir problēmas risinājuma priekšonoteikums, uzskata LAMB prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas