Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

papildināta (10:37) - Brīvdienās ugunsgrēkos gājuši bojā trīs, cietuši astoņi cilvēki

Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos gājuši bojā trīs, bet cietuši astoņi cilvēki, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks sestdien izcēlās Daugavpils novada Skrundalienas pagastā. Sestdienas vakarā, plkst. 21.15, VUGD saņēma informāciju, ka deg dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamā māja un šķūnis jau deg pilnā platībā un ar atklātu liesmu. Ugunsgrēkā cieta 62 gadus vecs vīrietis un gāja bojā trīs cilvēki – 58 un 44 gadus veci vīrieši un 52 gadus veca sieviete. Kopējā degšanas platība bija 140 kvadrātmetri. Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtināja tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atradās pusotra kilometra attālumā. Iespējamais ugunsgrēka iemesls – ugunsdrošības noteikumu pārkāpums, ekspluatējot apkures ierīces. Ugunsgrēks tika pilnībā likvidēts plkst. 1.59.

Savukārt sestdien, plkst. 18.30, VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpilī, Gaismas ielā, ir aizdedzies apģērbs uz cilvēka. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, degošo apģērbu cilvēks bija nodzēsis pats saviem spēkiem. Apmēram 76 gadus vecais vīrietis, kurš guva ķermeņa apdegumus, tika nodots mediķiem un hospitalizēts. Iespējams, ka apģērbs aizdegās no ieslēgtas gāzes plīts.

Sestdienas vakarā, plkst. 23.44, VUGD saņēma informāciju, ka Liepājā, Kaktu ielā, divstāvu koka dzīvojamajā mājā deg dzīvoklis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā tika izglābts un cieta viens cilvēks.

Svētdien, plkst. 21.51, VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā, Zīles ceļā, ir izcēlies ugunsgrēks vienstāvu dzīvojamajā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka koka dzīvojamajā mājā deg istaba 15 kvadrātmetru platībā.  Ugunsgrēkā tika izglābti un cieta trīs vīrieši vecumā no 45-55 gadiem, kurus ugunsdzēsēji glābēji nodeva mediķiem. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 22.44.

Svētdien plkst. 15.22, VUGD saņēma informāciju, ka Krāslavas novada, Indras pagastā, dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāvu dzīvojamajā mājā deg virtuve un gaitenis 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta 35 un 80 gadus veci vīrieši, kuri guva apdegumus un tika hospitalizēti.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 75 izsaukumus. Kopumā dzēsti 47 ugunsgrēki, veikti 19 glābšanas darbi, bija arī deviņi maldinoši izsaukumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas