Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

VIDEO: BMW vadītājs Rīgas ielās bēg no policijas

Sestdienas, 18. janvāra, vēlā vakarā Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori, patrulējot Rīgas ielās, pamanīja kādu automašīnu, kuras vadītājs bija ļoti steidzīgs. Ignorējot policistu lūgumu apstādināt automašīnu, BMW spēkrata vadītājs turpināja traukties, un vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometru stundā, viņš brauca ar 195 kilometriem stundā, portālu Diena.lv informē Valsts policijas pārstāve Līna Kaļķe.

Sestdien Rīgā ap pulksten 23.30 Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, uz Dienvidu tilta fiksēja kādu automašīnu, kura pārvietojās ar vismaz 130 kilometriem stundā. Reaģējot uz šo pārkāpēju, policisti vairākkārt izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un sāka bēgt, braucot pa Dienvidu tiltu virzienā no Bauskas ielas uz Krustpils ielu.

BMW markas transportlīdzekļa vadītājs, virzoties pa Krustpils ielu uz Kaudzīšu ielas pusi, krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu – vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometru stundā, viņš pārgalvīgi brauca ar 195 kilometriem stundā.

Apturot automašīnu, policijas darbinieki konstatēja, ka pie BMW stūres sēdies tikko pilngadību sasniedzis jaunietis. Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka vadītājam nav likumā noteiktā kārtībā iegūtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Turklāt viņš atkārtoti gada laikā ir pieķerts, vadot automašīnu bez tām.

Jaunietim ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus.

BMW vadītājam ir noformēts arī administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu atkārtoti gada laikā, ja nav transportlīdzekļu vadīšanas tiesību (transportlīdzekļu vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas). Kā arī par braukšanas ātruma neievērošanu, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar ceļa zīmi Apdzīvotas vietas sākums.

Valsts policija aicina automašīnu vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu neievērošana apdraud ne tikai paša vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Top komentāri

Seska Smaka
S
Cerams ka šito debilo ieliks dullo mājā uz kādu gadu.Nav pieļaujams ka tādi galvā pistie atrodas uz ielas.
Es
E
Kā papildsodu vajadzētu konfiscēt karieti!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas