Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

VUGD izglābj bērnus no avarējuša autobusa

Slideno ceļu dēļ glābējiem vairākas reizes bija jāsniedz palīdzība avarējušām automašīnām, kā arī pašiem bija apgrūtināta operatīva nokļūšana līdz notikuma vietai, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Trešdien, plkst. 16.36, VUGD saņēma informāciju, ka Engures novada, Smārdes pagastā, no autoceļa Rīga – Ventspils noskrējis autobuss un apgāzies uz sāniem. Glābēji pa jumta lūku no autobusa palīdzēja izkļūt 15 bērniem un četriem pieaugušajiem. Neviens šajā negadījumā necieta.

Uz Tallinas šosejas pēc divu automašīnu sadursmes glābēji veica ceļa braucamās daļas sakārtošanu, lai pēc iespējas ātrāk varētu atjaunot satiksmi šajā ceļu posmā. Ap plkst. 21 glābēji Bauskas novadā pēc smagās un vieglās automašīnas sadursmes vieglajai automašīnai atvienoja akumulatora klemmes un vienu cietušo nodeva mediķiem. Rīgas – Daugavpils 86. kilometrā smagā automašīna bija daļēji ieslīdējusi grāvī un aizšķērsojusi ceļa braucamo daļu. Diemžēl ar VUGD tehniku smago automašīnu uz ceļa nebija iespējams iztaisnot. Savukārt, ap pusnakti Gulbenes novadā kravas automašīna nevarēja uzbraukt kalnā un saslīdēja uz ceļa braucamās daļas. Ar troses palīdzību glābēji kravas automašīnu iztaisnoja uz ceļa un uzvilka kalnā.

Ceturtdienas rītā ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Jaunjelgavas novadā, kur vieglā automašīna, kurā atradās sešgadīgs bērns, bija ieslīdējusi grāvī. Ar vinčas palīdzību glābēji automašīnu izvilka atpakaļ uz ceļa.

Savukārt Krimuldas un Ropažu pagastā ugunsdzēsēji glābēji no ceļa braucamās daļas novāca vēja nolauztus kokus.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 36 izsaukumus. Kopumā dzēsti 15 ugunsgrēki, veikti 17 glābšanas darbi, bija arī četri maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos gājis bojā viens cilvēks.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas