Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Baltic Restaurants komentē situāciju Siguldas bērnudārzos

Ēdiens Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs tiek gatavots, ievērojot tehnoloģiskos procesus un sanitārās prasības, aģentūrai LETA pauda ēdināšanas uzņēmuma SIA Baltic Restaurants, kas apkalpo trīs infekcijas skartos Siguldas bērnudārzus, valdes locekle Anita Gleizde.

Ēdinātājs apstiprināja, ka pašlaik vairāku Siguldas pirmsskolas mācību iestāžu ēdināšanas blokos notiek Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) pārbaudes. Pārbaudes sāktas nekavējoties pēc tam, kad pieci iestāžu audzēkņi ir nonākuši ārstu aprūpē un hospitalizēti.

"Mēs izsakām nožēlu par notikušo un no sirds jūtam līdzi saslimušo bērnu vecākiem. Mēs šobrīd aktīvi sadarbojamies ar PVD, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologiem, pirmsskolas iestāžu vadītājiem, ģimenes ārstiem un citiem dienestiem, lai pēc iespējas ātri noskaidrotu situācijas iemeslus," komentēja Gleizde.

Baltic Restaurants nodrošina ēdināšanu Siguldas pirmsskolas mācību iestādēs, un ēdiens tiek gatavots vairākos ēdināšanas blokos, nodrošinot arī ēdiena piegādi tajās pirmsskolas mācību iestādēs, kur virtuves ēdiena sagatavošanai uz vietas nav.

Uzņēmumā uzsvēra, ka ēdiens tiek gatavots, ievērojot tehnoloģiskos procesus un sanitārās prasības, atbilstoši spēkā esošajām Latvijas likumdošanas pārtikas aprites normām un uzņēmuma iekšējām kārtības un sanitāro normu prasībām.

"Tiklīdz Baltic Restaurants rīcībā būs jauna informācija, mēs par to nekavējoties ziņosim. Šobrīd PVD pārbauda SPKC epidemiologu aizdomas par to, ka saslimšanu varētu būt izraisījuši augusta pēdējā un septembra pirmajā dienā iegādāti arbūzi - tiek skaidroti arbūzu piegādātāji, izcelsme un partijas apjoms. Šobrīd mēs aktīvi strādājam situācijas skaidrošanā," uzsvēra Gleizde.

Jau vēstīts, ka pēc smagas saindēšanās bērnudārzos Siguldā hospitalizēti pieci bērni.

 

Top komentāri

-->
-
"E coli var būt arī tad, ja ievēro visas prasības. Var būt dārzeņos, augļos, garšaugos, diedzējumos, svaigā pienā utt., visur, kas nonāk saskarsmē ar kūtsmēsliem." Tādi tad arī ir uzņēmējdarbības riski. Nevar būt ne runas par atbildības neuzņemšanos, ja gribi peļņu, tad uzņemies arī atbildību.
.
.
Ja ievēro VISAS pārtikas drošības normas un standartus, tad nekāda pārtikas saindēšanās vai infekcija nevar būt pēc definīcijas! Acīmredzot kundze nav kompetenta. Iesaku iepazīties ar ISO 22000 prasībām (pārtikas drošības standarts), tur viss pateikts. Šādi cūkēdiena ēdinātāji ir jāpatriec nekavējoties un jātiesā!
Jautājums
J
Kā šī firma kompensēs vecākiem nodarīto?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas