Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Prāta vētras koncerts pieckārtīgi "uzskrūvē" naktsmītņu cenas Liepājā

20. un 21. jūlijā, nedēļas nogalē, kad gaidāms grupas Prāta vētras koncerts Liepājā, viesnīcu īpašnieki vairākkārt paaugstinājuši cenas par naktsmītnēm, liecina Booking.com pieejamā informācija. Tāpat vairāk nekā dubultota airBaltic lidojuma cena no Rīgas uz Liepāju dienu pirms koncerta, izpētīja portāls Diena.lv.

Visas biļetes uz nākammēnes, 20. jūlijā, gaidāmo Prāta vētras koncertu jau ir izpārdotas. Grupas uzstāšanos Liepājas stadionā Daugava vēros 28 000 cilvēku.

Gaidāmais cilvēku pieplūdums pamudinājis naktsmītņu īpašniekus - gan individuālus izīrētājus, gan viesnīcniekus - būtiski paaugstināt cenas. Daļā viesnīcu istabas jau vairs nav pieejamas, bet tajās, kurās vēl ir brīvi numuri, cenas būtiski paaugstinātas.

Piemēram, par vienu nakti ekonomiskās klases numurā viesnīcā SportHotel, kas citās jūlija nedēļas nogalēs izmaksātu aptuveni 30 eiro, par naktsmītni no 20. līdz 21. jūlijam nāksies šķirties no 262 eiro.

Savukārt cena par vienu nakti Hotel Villa Roze standarta divvietīgā numurā, kas citās nedēļas nogalēs jūlijā izmaksātu aptuveni 60 eiro, par naktsmītni laikā, kad pilsētā uzstāsies Prāta vētra, būs jāšķiras no 529 eiro.

Tāpat viesnīcā Boutique Apartments Roze četrvietīgs numurs, par kuru citās nedēļas nogalēs jūlijā nāktos šķirties no aptuveni 90 eiro, nakts no 20. līdz 21. jūlijam izmaksās 367 eiro.

Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne portālam Diena.lv norāda: "Liepājas pilsētā kopumā ir 14 viesnīcas,  sešas apartamentu viesnīcas, trīs viesu mājas, trīs jauniešu mājas, divi kempingi, divas  brīvdienu mājas – oficiāli ir reģistrētas 1500 gultasvietas, kas kopā ar vairākiem simtiem dzīvokļu nodrošina vietu līdz 5000 cilvēku. Prāta vētras koncerts, protams, ir lielisks magnēts arī reģionam ap Liepāju, kur oficiāli reģistrētas ir līdz 3000 gultasvietas. Ņemot vērā pasākuma apmērus, apmeklētāji izskata iespējas arī nakšņot Ventspilī, Kuldīgā un citās Kurzemes pilsētās – ieguvēji no šī ir visa reģiona naktsmītņu piedāvātāji."

Tāpat Lazdāne uzsver, ka līdzīgi kā festivālā Summer Sound, ir privātie uzņēmēji, kuri saskata biznesa iespējas un uzbūvē arī telšu pilsētiņu. "Ja kāds no uzņēmējiem saskatīs šeit potenciālu, tā ir brīva iespēja nodrošināt vēl papildu naktsmājas. Pagaidām šāda iniciatīva pašvaldībā nav saņemta un pati pašvaldība ar šāda veida uzņēmējdarbību nedrīkst nodarboties. Lielākā daļa cilvēku, pērkot biļetes, uzreiz arī izpēta nakšņošanas iespējas, tajā skaitā apsver palikšanu pie paziņām un draugiem vai arī [apsver] iespēju doties atpakaļ uz mājām," piebilst Lazdāne. 

Vairāk nekā dubultota arī airBaltic lidojuma cena no Rīgas uz Liepāju 19. jūlijā. Ja citās mēneša piektdienās lidojums uz Liepāju pieejams par aptuveni 19 eiro, tad dienu pirms Prāta vētras koncerta biļetes ekonomiskajā klasē maksā 49 eiro.

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) pārstāve Evija Lene skaidro: "Nav tādu noteikumu, kas komersantam aizliegtu palielināt cenu par piedāvāto pakalpojumu. Līdzīga prakse ir, piemēram, slēpošanas kūrortos. Sezonā cenas par viesnīcas numuriņu ir daudz lielākas." 

Tomēr PTAC atgādina, ka komersantiem ir korekti jānorāda cena par viesnīcas numuriņu un jāsniedz visa apmeklētājiem būtiskā informācija.

Top komentāri

mg
m
Aizrīsies ar savu skopumu. Ja par numuru, kas parasti maksā 30 eiro, sūdīgā viesnīcā, kas pat lāgā nav viesnīca, bet kaut kādas kojas, jāmaksā 300 eiro, sorry, var 2 pāri samesties taksim atpakaļ uz Rīgu.
einars
e
Kur aitas, tur cirpēji..
trusis nejaukais
t
un par ko tur maksaat nesaprotu, klausiities to jau nodziito leijerkasti..
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas