Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aicina izstrādāt idejas Gaujas Nacionālā parka vārtu tiltam

Starptautiski atzītais arhitektūras ieceru un ideju konkursu rīkotājs Bee Breeders sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi aicina arhitektus no Latvijas un visas pasaules iesniegt idejas Gaujas Nacionālā parka vārtu - gājēju tilta projektam, kas varētu atrasties Siguldā.

Gaujas Nacionālais parks ir lielākais un vecākais nacionālais parks Latvijā un viens no tūristu visvairāk apmeklētajiem galamērķiem valstī. Siguldā iecerētais gājēju tilts varētu kļūt par jaunu atpūtnieku piesaistes objektu, vienlaikus simbolizējot inovāciju un dabas sinerģiju. Šis tilts kļūtu arī par simboliskiem ieejas vārtiem Nacionālajā parkā, portālam Diena.lv pauda Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāvji.

"Jebkurš liels darbs sākas ar nodomu un degsmi, tādēļ cerīgi raugāmies uz iedvesmas un jaunu ideju pilniem priekšlikumiem, kas dos stimulu, lai ar laiku projektu virzītu uz īstenošanu," izteicās pārvaldes ģenerāldirektors Juris Jātnieks.

Iespējamā gājēju tilta atrašanās vieta plānota pie iebraukšanas Gaujas senlejā – pāri Gaujas ielai un tas savienotu Baznīcas ielu un Spieķu parku Jāņa Poruka ielā un tas ne tikai atvieglotu kājāmgājēju plūsmu starp apskates objektiem Siguldā, bet arī veicinātu Gaujas Nacionālā parka zīmola atpazīstamību.

Plašāka informācija par konkursu un nosacījumiem atrodama konkursa rīkotāju mājaslapā

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas