Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Bijušā Skrundas lokatora pilsētiņā uzspridzinās četras būves

Bijušajā Skrundas lokatora armijas pilsētiņā ar spridzināšanas metodi tiks demontētas četras nelielas būves, aģentūra LETA uzzināja Skrundas novada pašvaldībā. Skrundas novada domes sēdē šodien pieņemts lēmums par četru ēku demontāžu bijušajā armijas pilsētiņā. Kā skaidroja pašvaldības zemes lietu speciālists Normunds Danenbergs, plānots demontēt sīkbūves - bijušās transformatora ēkas un būvi bez jumta, kas padomju armijas laikā izmantota patronu lādēšanai.

Skrundas novada domes priekšsēdētāja Loreta Robežniece (LRA) informēja, ka būvju demontāžu 7.septembrī plāno veikt Aizsardzības ministrija (AM), kas pagaidām, kamēr īpašums nav pārreģistrēts zemesgrāmatā uz valsts vārda AM personā, vēl ir teritorijas nomnieks.

Jau ziņots, ka 45 hektārus lielo nekustamo īpašumu Mežaine Skrundas novada Raņķu pagastā ar avārijas stāvoklī esošajām ēkām pašvaldība bez atlīdzības nodos valsts īpašumā valsts funkcijas īstenošanai - Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mācību vajadzībām.

Līdz ar bijušā Skrundas lokatora pilsētiņas nodošanu valsts īpašumā tā pārtaps NBS bāzē. AM norāda, ka kopumā bāzes attīstība ir ilgtermiņa projekts, tāpēc pirmie darbi būs saistīti ar teritorijas labiekārtošanu, drošības un apsardzes infrastruktūras pilnveidošanu. Daļu ēku plānots demontēt un daļu saglabāt, lai varētu izveidot apmācību vietu kaujai apbūvētā vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas