Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Burtnieku novada pašvaldība piešķirs skolēniem brīvpusdienas

Burtnieku novada pašvaldība jaunajā mācību gadā radusi iespēju piešķirt brīvpusdienas ikvienam skolēnam, kurš mācās vietējās izglītības iestādēs neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas. Tāpat arī kā papildus atbalsts skolēnu ģimenēm paredzētas transporta izdevumu kompensācijas tiem, kuri apmeklē sporta, mūzikas un mākslas skolas, kā arī interešu izglītības pulciņus ārpus Burtnieku novada pašvaldības, portālu Diena.lv informēja pašvaldībā.

"Burtnieku novada pašvaldībā 3.septembrī vispārizglītojošās izglītības iestādēs skolas gaitas uzsāka aptuveni 335 skolēni, no kuriem pirmajās klasēs 38 skolēni. Jaunajam mācību gadam sākoties, Burtnieku novada pašvaldība līdztekus kvalitatīvai apmācībai novada skolās piedāvās divas būtiskas lietas - brīvpusdienas un transporta kompensācijas uz interešu izglītības pulciņiem un mūzikas, sporta skolām. Tā ir liela palīdzība un spēcīgs atbalsts daudzām novada ģimenēm," apliecināja Burtnieku novada pašvaldības izglītības darba koordinatore Inese Gaumane.

Pašvaldība piešķīra budžeta līdzekļus, paredzot 85 santīmus vienam skolēnam pusdienām pēc faktiskā vispārizglītojošās skolas apmeklējuma. Pēc pašvaldības aprēķiniem, brīvpusdienas novada izglītības iestāžu skolu skolēniem jaunajam mācību gadam maksātu aptuveni 50 000 latu. Tās tiks nodrošinātas visiem bērniem, kuri mācās Burtnieku novada skolās, neatkarīgi no tā, kur viņi deklarēti. Līdz šim brīvpusdienas saņēma 120 skolēni no trūcīgām ģimenēm. Valsts maksāja un arī turpinās maksāt par pirmklasniekiem apmēram 5 500 latus, kā arī tika pēc pašvaldības lēmuma maksāts skolēniem, kuri mācās mūsu izglītības iestādēs, bet ir deklarēti citā pašvaldībā apmēram 1500 latus gadā. Turklāt novada administrācijā tiek apspriests jautājums arī par iespējām nodrošināt bezmaksas ēdināšanu pirmsskolas grupās.

Savukārt transporta izdevumu kompensāciju Burtnieku novadā regulē pašvaldības saistošie noteikumi "Par braukšanas maksu atvieglojumiem maršruta tīkla pamata maršrutos". Tie paredz, ka bērnu vecākiem, kuriem bērni apmeklē mūzikas, sporta un mākslas skolu, kā arī interešu izglītības pulciņus, kurus nenodrošina novada vispārizglītojošās skolās, ceļa izdevumus mēnesī līdz 20 latiem atmaksā pašvaldība. Šo transporta kompensāciju var saņemt tie bērnu vecāki, kuri ir deklarējušies Burtnieku novada pašvaldībā un bērns izglītojas novada izglītības iestādēs.

Iespēja saņemt transporta kompensāciju uz interešu izglītības pulciņiem, mūzikas, mākslas un sporta skolām ir arī Valmieras pagasta bērnu vecākiem, iesniedzot saskaņā ar saistošo noteikumu pielikumu, iesniegumu Valmieras pagasta pārvaldē. Šo transporta kompensāciju var saņemt no pašvaldības iesniedzot sabiedriskā transporta biļetes vai noslēdzot līgumu ar pašvaldību par degvielas atmaksu līdz 20 latiem. Saistošie noteikumi stāsies spēkā oktobra mēnesī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas