Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KNAB darbinieki aizturējuši četras Preiļu novada domes amatpersonas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki otrdien ieradušies Preiļu novada domē un aizturējuši četras personas.

KNAB aģentūrai LETA apliecināja, ka birojs veic neatliekamās kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā sankcionētas kratīšanas 4.oktobrī sāktā kriminālprocesā par dienesta viltojumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. 

Skrupuloza operatīvā un analītiskā darba rezultātā KNAB ieguva ziņas, kas liecina, ka laikā no 2019.gada 6.augusta līdz 7.augustam četras Preiļu novada domes amatpersonas ar vēl divu Preiļu novada domes amatpersonu atbalstu, iespējams, viltojušas aktu par atjaunotās Preiļu novada domes ēkas pieņemšanu ekspluatācijā. 

Preiļu novada domes amatpersonas minēto aktu 2019.gada 7.augustā uzrādījušas Būvniecības valsts kontroles biroja būvinspektorei, kas veica būves ārpuskārtas pārbaudi.

Patlaban tiesības uz aizstāvību ir sešām personām, no kurām četras personas ir aizturētas. Saskaņā ar Kriminālprocesa likumā noteikto, par drošības līdzekļu piemērošanu procesa virzītājs lems 48 stundu laikā. 

Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Paegle aģentūrai LETA apliecināja, ka KNAB darbinieki otrdien atradušies domes telpās, taču viņa nezināja, kāds ir biroja darbinieku ierašanās iemesls.

Ar domes priekšsēdētāju Marutu Plivdu (Latgales partija) un viņas vietnieku Juri Želvi aģentūrai LETA neizdevās sazināties, jo viņu tālruņi ir izslēgti.

Pašvaldības izpilddirektors Aldis Džeriņš aģentūrai LETA apliecināja, ka domē ieradušies biroja darbinieki, taču arī viņš nezinot vizītes iemeslu. Pats Džeriņš domes telpās neatrodas, jo pārrunā ar pašvaldības iestāžu speciālistiem nākamā gada budžetu.

"Pie manis viņi [KNAB darbinieki] nav pieteikušies," norādīja Džeriņš.

Top komentāri

Vainu mīkstinoši apstākļi
V
Būs sadzērušies šmakovku un neapjauta ko dara. Vārdu sakot, vainu mīkstinoši apstākļi.
Pārbaude
P
Maruta Plivda ir starp Vienotības partijas ziedotājiem
agnis
a
:D nez salacgrīvā nevienu nevar aizturēt? domniekam nez nav kāda liela jaunbūve kaut kur un kas zin,kas vel kuram kur ir,ka ar ostas pārvaldi ? :D
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas