Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Labiekārtos Ozolnieku dīķa apkārtni, taču par tualetēm nav padomāts

Ozolnieku novada dome nolēmusi atbalstīt pašvaldības ieceri gatavot ptrojektu, lai piedalītos Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalsta saņemšanai Ozolnieku dīķa apkārtnes labiekārtošanai. Plānojot apjomīgus attīstības darbus, Ozolnieki gan nav padomājuši pie ūdenskrātuves ierīkot sabiedrisko tualeti, ziņo laikraksta Zemgales Ziņas portāls zz.lv.

Kā skaidroja Ozolnieku pašvaldības izpilddirektors Pēteris Veļeckis, radusies iespēja iesniegt projektu Lauku atbalsta dienestā, lai pretendētu uz ELFLA atbalsta saņemšanu. Projektā paredzēts ap dīķi iekārtot 2,2 metrus platu gājēju un velosipēdistu celiņu, ierīkot apgaismojumu, kā arī divus vai trīs sporta laukumus un rotaļu laukumu bērniem. 

"Tas ir smags jautājums," tā P.Veļeckis atbildēja uz deputātu jautājumu, vai projektā paredzēts ierīkot arī sabiedriskās tualetes. Viņš nevarēja pateikt, kāpēc tās nav plānotas, bet deputāti lika projektā iestrādāt arī mazmājiņu ierīkošanu. Deputāti sprieda, ka tās nepieciešamas ne tikai vasarā, kad dīķi atpūtai izmanto simtiem iedzīvotāju, bet arī ziemā, kad cilvēki mēro ceļu uz vilcienu. 

Pašlaik aktualizējies arī jautājums par autostāvvietas ierīkošanu pie dzelzceļa stacijas. P.Veļeckis teica, ka patlaban ir divi varianti, kā to izdarīt. Pirmajā domāts, ka Latvijas dzelzceļš aizber padziļinājumu blakus stacijai un tā vietā iekārto laukumu. Savukārt otrajā variantā to dara pašvaldība, taču pašlaik to bremzējot nesakārtotais īpašumtiesību jautājums. 

Skatot šo jautājumu, deputāti arī diskutēja, vai Ozolnieku ūdenskrātuvi saukt par dīķi vai ezeru. Domnieki pat izteica šo vārdu skaidrojumus, sakot, ka dīķī ir stāvošs ūdens, bet ezeriem esot pietekas un ūdens kustība. Latviešu literārajā valodas vārdnīcā gan teikts, ka ezers ir "dabiska ūdenskrātuve, kas aizņem sauszemes virsas iedobumu", savukārt dīķis ir "neliela ūdenskrātuve (parasti mākslīgi izveidota)". Netiekot skaidrībā, vai ūdenskrātuvi saukt par ezeru vai dīķi, deputāti nosprieda, ka tai piešķirs nosaukumu Ozolnieku ezers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas