Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Līgatnes dabas taku dzīvniekiem Rīgā savākti 500 kilogrami ozolzīļu

Jau otro gadu Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar Gaujas nacionālā parka fondu aicināja iedzīvotājus priekš Līgatnes dabas takās mītošajiem dzīvniekiem sarūpēt ozolzīles, kuru laikā uz Dabas muzeju nogādāti aptuveni 500 kilogrami ozolzīļu.

Kā informēja muzejā, šogad muzeja apmeklētāji bijuši daudz aktīvāki ozolzīļu lasīšanā, jo pērn uz muzeju apmeklētāji bija nogādājuši tikai 124 kilogramus ozolzīļu, bet šoruden no Rīgas Līgatnes dabas taku zvēriem tiek nogādāts četras reizes vairāk ozolzīļu.

Čaklākie ozolzīļu lasītāji šogad bijušas skolēnu grupas, taču bijuši arī individuālie apmeklētāji, kuri uz muzeju nogādājuši savāktās ozolzīles. Ozolzīļu lasītāji bijuši ļoti akurāti, jo dzīvniekiem sarūpētas sausas un nesabojātas ozolzīles.

Jau ziņots, ka par lielākām kārumniecēm uz ozolzīlēm tiek uzskatītas mežacūkas, taču arī citiem dzīvniekiem ļoti garšo ozolzīles. Kā atklāja Līgatnes dabas taku zvērkope Velga Vītola, Līgatnes dabas takās mīt daudz iemītnieku, kas labprāt našķojas ar zīlēm.

Līgatnes dabas takās ozolzīļu ēdāji ir četras mežacūkas - Lilija, Mūsa, Grietiņa un Ansis, pieci aļņi - Svensons, Gita, aļņu māte Lienīte ar saviem pēcnācējiem Saulcerīti un dvīņiem Mildiņu un Fredi, kā arī prāvais stirnu bariņš - Kaza, Grietiņa, Puķīte, Lana, Bembīte un divas Bembijas. Ar ozolzīlēm našķojas arī Līgatnes dabas taku lāči, un par iedzīvotāju sarūpētajām ozolzīlēm priecāsies arī pieci staltbrieži un vāveres.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas