Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ozolnieku novadā ievieš sodu par driftēšanu

Ozolnieku novada dome apstiprinājusi jaunus sabiedriskās kārtības noteikumus, kas paredz sodu arī par driftēšanu, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības Ozolnieku novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Evita Kairiša.

Domē, analizējot Pašvaldības policijas darbu un problēmas, ar kurām nākas saskarties ikdienā, secināts, ka spēkā esošie saistošie noteikumi "Ozolnieku novada sabiedriskās kārtības noteikumi" vairs neatbilst mūsdienu prasībām un vajadzībām. Policijas darbiniekiem aizvien biežāk nākas saskarties ar pārkāpumiem, kas negatīvi ietekmē apkārtējo vidi un teritoriju, liedzot iespēju līdzcilvēkiem izbaudīt Ozolnieku novada sniegtās priekšrocības.

Tāpēc domes deputāti balsojuši par jaunu Ozolnieku novada saistošo noteikumu apstiprināšanu, tā paplašinot Pašvaldības policijas iespējas kontrolēt novada teritorijā notiekošo, sākotnēji veicot pārrunas ar sabiedrisko noteikumu pārkāpējiem vai piemērojot bargus sodus par noteikumu neievērošanu. Domes apstiprinātie noteikumi paredz virkni jaunu ierobežojumu, piemēram, par mehāniskā transportlīdzekļa vadīšanu sānslīdē jeb driftēšanu vainīgajiem būs jāšķiras no summas līdz pat 250 eiro, par atrašanos sabiedriskās vietās ar atvērtu alkoholisko dzērienu iepakojumu vai atkritumu dedzināšanu tiks uzlikts sods līdz 100 eiro, bet par transportlīdzekļa novietošanu apstādījumos vai zālienā, kur tas nav paredzēts, vainīgajiem var nākties šķirties no summas līdz pat 70 eiro.

Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA) ir pārliecināts, ka jaunā saistošo noteikumu redakcija gūs atbalstu starp cilvēkiem, kuri jau līdz šim ar atbildību izturējās pret savu un svešu cilvēku īpašumu un tiesībām, uzsverot, ka "cilvēkus, kuri nespēj ievērot vispārpieņemtas sabiedriskās kārtības normas un ar savu attieksmi vai rīcību apzināti traucē līdzcilvēkus, aicinu detalizēti iepazīties ar jauno noteikumu saturu un ņemt vērā, ka turpmāk Ozolnieku novads darīs visu nepieciešamo, lai veicinātu cilvēku sapratni par novada teritorijā pieņemtajām uzvedības normām".

Apstiprinātie saistošie noteikumi ir nosūtīti izskatīšanai Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai, pozitīva vērtējuma gadījumā tie tiks publicēti pašvaldības mājaslapā un stāsies spēkā pēc to publicēšanas pašvaldības izdevumā Ozolnieku Avīze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas