Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināts (13:52) - Kaucītes upē un Lielupē no nelegāla pieslēguma noplūdusi dīzeļdegviela

Rundāles novada Saulainē, Kaucītes upē naktī uz piektdienu noplūduši naftas produkti apmēram četru kilometru garumā, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Valsts vides dienesta pārstāve Jūlija Ņikitina portālu Diena.lv informēja, ka piesārņojumu Kaucītes strautā izraisījis nelegālā dīzeļdegvielas pieslēguma pārrāvums naftas vada Polocka – Ventspils 299.kilometrā Bauskas novadā pie Rītausmas ciemata Īslīces pagastā. Arot lauku, nelegālā dīzeļdegvielas pieslēguma caurule plīsa un degviela ieplūda meliorācijas grāvī, kas ietek Kaucītes strautā. Kaucītes strauta piesārņojums plešas četru kilometru garumā. Arī Lielupē ieplūdis minimāls dīzeļdegvielas daudzums.

Piesārņojums pašlaik jau ir ierobežots. Vides inspektors informējis, ka Kaucītes strautā zivis ir sastopamas reti. Apjomīgi postījumi videi nav nodarīti.

Šobrīd naftas produktu noplūde Kaucītes strautā un Lielupes upē ierobežota. Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienests (VUGD) piesārņojuma teritorijā izvietotas naftas produktus absorbējošās bonas, kas nepieļauj tālāku piesārņojuma izplatīšanos.

Tiks uzsākts kriminālprocess, lai atrastu un sodītu vainīgos.

Lai ierobežotu naftas produktu izplatību, ugunsdzēsēji glābēji uzstādīja absorbējošas bonas. Paralēli bonu uzstādīšanai ugunsdzēsēji glābēji devās gar upi meklēt iespējamo piesārņojuma cēloni. Pārbaudot notikuma vietu, tika konstatēts, ka piesārņota ir visa upe un naftas produkti ir redzami arī vietā, kur Kaucīte ietek Lielupē. Piesārņojuma kopējais garums Kaucītes upē ir apmēram 4 kilometri. Upītes platums šajā vietā ir no diviem līdz trijiem metriem.

Apsekojot upes krastus, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piesārņojuma cēlonis iespējams ir naftas produktu noplūde no nelegāla pieslēguma naftas vadam. Uzņēmuma LatRosTrans pārstāvji kopā ar ugunsdzēsējiem glābējiem noslēguši veic noplūdes vietu, lai apturētu naftas produktu ieplūšanu upē.

Notikuma vietā strādā arī SIA VentEko pārstāvji, kas veic noplūdušo naftas produktu savākšanas darbus un papildus absorbentu izvietošanu upē.

(Pievienotas 2. līdz 5.rindkopas ar Valsts Vides dienesta teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas