Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Sagrauts Kurzemes keramikas ceplis

Ceturtdien, 7.martā, konstatēts, ka Starpnozaru mākslas grupas Serde ceplis, kas atradās Aizputē uz salas Tebras upē, ir gandrīz sagrauts. Par to informēta arī policija, portālu Diena.lv informēja grupa Serde.

Starpnozaru mākslas grupa Serde aicina atsaukties aculieciniekus, kas redzējuši kādu, kas pēdējā laikā bijis uz salas, ziņojot Aizputes policijai pa tālruni 26175916 vai Serdei - 29745734.

Kā ziņots, 2003. gada vasarā Starpnozaru mākslas grupa Serde uz salas Tebras upē uzbūvēja keramikas cepli. Būvēts kā tradicionālās Kurzemes keramikas cepļa rekonstrukcija, tas bija vienīgais šāda tipa ceplis Latvijā. Tā būvēšana Cepļa būves darbnīcās bija izzinošs pasākums daudziem tā laika jaunajiem keramiķiem un tikko pēc cepļa atvēršanas tas kļuva par sabiedriski pieejamu darbnīcu, kurā varēja darboties daudzi mākslinieki, lai eksperimentētu un izmēģinātu apdedzināšanas procesu.

Cepļa rekonstrukciju un pasākumus vairāku gadu garumā atbalstīja Kultūrkapitāla fonds, Latviešu fonds un Aizputes novada dome. Serde pateicas visiem, kas pirms desmit gadiem ziedoja laiku un enerģiju, lai iecere par Kurzemes cepli īstenotos. Īpaši Egonam Baranovam, Uģim Pucenam, Mārim Grosbaham, Didzim Golubovam, Jānim Penkam, Mārtiņam Lazdānam, Armandam Ausmanim un visiem māksliniekiem, kas šeit darbojušies, informēja Serdes pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas