Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sākts kriminālprocess par bērnu saslimšanas gadījumiem Siguldas bērnudārzos

Valsts policija (VP) jau otrdien, 17.septembrī, sākusi kriminālprocesu par bērnu saslimšanas gadījumiem Siguldas bērnudārzos, aģentūra LETA uzzināja VP.

Policijā skaidroja, ka VP ikdienā vienmēr seko līdzi sabiedrībā notiekošajam, monitorējot situāciju un, ja nepieciešams, iesaistoties un attiecīgi reaģējot.

Ņemot vērā, ka Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs konstatēti vairāki bērnu un arī pieaugušo saslimšanas gadījumi, VP 17.septembrī sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma XIII nodaļas Noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību, lai ar kriminālprocesuālām metodēm noskaidrotu notikušā apstākļus un izvērtētu, vai tur nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes. 

Policijā atzīmēja, ka patlaban aktīvi strādā, cieši sadarbojoties ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC).

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) šorīt uzdeva VP izvērtēt iespēju par kriminālprocesa ierosināšanu šajā jautājumā. 

Līdz 17.septembrim SPKC veiktās šiga toksīnu veidojošās zarnu nūjiņas izraisītās infekcijas jeb STEC uzliesmojuma epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā Siguldā zarnu infekcijas simptomi atklāti kopumā 32 cilvēkiem, tostarp 28 bērniem un četriem pirmsskolas izglītības iestāžu darbiniekiem.

Zarnu infekcijas simptomi konstatēti bērniem un darbiniekiem piecās Siguldas pirmsskolas izglītības iestādēs, kurās ēdinātājs ir Baltic Restaurants Latvia.

Atbildīgās iestādes aizvien turpina meklēt zarnu infekcijas izplatības cēloni.

Otrdien tapa zināms, ka PVD nopietnu higiēnas prasību pārkāpumu dēļ apturējis SIA Jelgavas augļi dārzeņu apstrādes ceha darbību. Uzņēmums piegādāja produktus arī Baltic Restaurants Latvia, tajā skaitā Siguldai.

Vaicāts, vai šo Jelgavas uzņēmumu var jau sasaistīt ar saslimšanas gadījumiem Siguldā, dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis gan atbildēja noliedzoši, jo vēl nav saņemti noņemto paraugu analīžu rezultāti.

Tāpat otrdien PVD paziņoja, ka Siguldas pirmskolas izglītības iestādē Tornīši, kurā audzēkņiem konstatēta akūta zarnu infekcija, ēdināšana līdz šim notikusi nelegāli. "Pirmsskolas izglītības iestāde Tornīši nemaz nebija reģistrēta PVD, tātad līdz šim ēdināšana tur notikusi nelegāli un ne reizi nav pārbaudīta," sacīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Top komentāri

Peksis
P
Cerams ka To Zarnu nūjiņu arī beidzot noķers un notiesās uz ilgiem gadiem cietumā.
Enģeļa viesis
E
Siguldā ir savējo korupcija, kam nav nekā kopēja ar likumiem. Ticu, ka laiki mainās un ka tas vadzis lūzīs...
Ints
I
Apsūdzētai koli baktērijai draud mūža ieslodzijums !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas