Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Siguldas pašvaldības deputātu vairākums pieprasa domes priekšsēdētājai Sausiņai atkāpties no amata

Vairākums jeb 14 no 19 Siguldas novada pašvaldības deputātiem pirmdienas pēcpusdienā parakstījuši un iesnieguši pieprasījumu par Siguldas novada domes priekšsēdētājas Līgas Sausiņas (NA) atcelšanu no ieņemamā amata, aģentūru LETA informēja pieprasījuma autori.

Priekšsēdētājas atkāpšanos pieprasījuši arī septiņi no 12 deputātiem, kas pārstāv viņas partiju apvienības - "Nacionālās apvienības" (NA), "Latvijas Reģionu apvienības" (LRA) un Latvijas Zaļās partijas (LZP) - sarakstu.

Deputātu prasības pamatā ir neapmierinātība ar priekšsēdētājas veikumu pašvaldības pārvaldes darba organizēšanā un sadarbību neveicinošs vadības stils. Pieprasījuma parakstītāji uzsver, ka Sausiņa personīgās ambīcijas noliek augstāk par pienākumu strādāt sabiedrības labā, kā arī nespēj nodrošināt domes un Siguldas novada pašvaldības pārvaldes darba, kas saistīts gan ar domes budžeta izstrādi, gan ar budžeta izpildi, atklātību un caurskatāmību. Tas potenciāli radot ne tikai būtiskus finansiālus, bet arī domes reputācijas riskus pašlaik un nākotnē.

Lai to novērstu, domes budžeta izpildei un izstrādei jābūt atklātai un balstītai uz visu iesaistīto pušu diskusijām, kā arī jāmaina kopējais domes un pārvaldes vadības stils, orientējoties uz sadarbību un kopēju rezultātu sasniegšanu, lai nodrošinātu drošus un pārdomātus apstākļus Siguldas novada iedzīvotājiem, kā arī domes un pārvaldes darbinieku labbūtību, uzsver pieprasījuma autori.

Deputāti pieprasījuši sasaukt domes ārkārtas sēdi vai izskatīt jautājumu 25.janvāra kārtējā domes sēdē. Saskaņā ar Pašvaldību likuma 19.panta trešo daļu, pieprasījumu par domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata izskata tuvākajā domes sēdē, bet ne vēlāk kā desmit darbdienu laikā no pieprasījuma saņemšanas dienas. Ja šajā laikā nav paredzēta domes kārtējā sēde, domes priekšsēdētājs sasauc domes ārkārtas sēdi. Ievērojot minēto un to, ka 25.janvārī ir paredzēta Siguldas novada pašvaldības domes kārtējā sēde, deputāti lūguši iekļaut jautājuma izskatīšanu domes sēdes darba kārtībā. Tādējādi to, kad šis jautājums tiks izskatīts domes sēdē, lems pašreizējā domes priekšsēdētāja.

Pieprasījumu parakstījuši "Siguldas novada partijas" deputāti Ance Pētersone un Erlends Eisaks, Latvijas Zemnieku savienības deputāti Reinis Ādamsons un Jānis Zilvers, "Jaunās vienotības" deputāti Ina Stupele un Jānis Paulovičs, partiju apvienības NA/LRA/LZP deputāti Zane Segliņa, Zane Berdinska, Artūrs Caucis, Linards Kumskis, Kristaps Zaļais, Solvita Strausa, Eva Viļķina, kā arī partiju apvienības ""Latvijas attīstībai" un Vidzemes partija" deputāts Modris Jaunups.

Kā aģentūrai LETA apliecināja pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Zane Leimane, 14 pašvaldības deputātu pieprasījums par domes priekšsēdētājas Sausiņas atcelšanu no ieņemamā amata pašvaldībā ir saņemts. Patlaban to plānots izskatīt kārtējā domes sēdē, kas notiks 25.janvārī.

Sausiņa patlaban domes vairākuma deputātu pieprasījumu nekomentē.

Kā vēstīts, Sausiņu par Siguldas novada domes priekšsēdētāju ievēlēja 2022.gada rudenī, jo bijušais domes priekšsēdētājs Mitrevics tika ievēlēts 14.Saeimā.

Iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās Sausiņa par deputāti tika ievēlēta no NA/LRA/LZP apvienotā saraksta un ievēlēšanas brīdī bija LRA biedre, taču no tās izstājās, un domes priekšsēdētājas amatā tika ievēlēta, esot bezpartejiska.

Sausiņai Siguldas novada domes deputāta mandāts ir kopš 2009.gada, kopš 2013.gada viņa bija Siguldas novada domes priekšsēdētāja vietniece, kā arī bioloģijas skolotāja Siguldas Valsts ģimnāzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas