Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Slēgs 46 autobusu reisus uz Dubultiem, uz Sloku par 27 reisiem mazāk

Samazinātā finansējuma dēļ Autotransporta direkcija (ATD) no 1. augusta slēgs 112 autobusu reisus atsevišķos maršrutos, kas iepriekš bija iekļauti lotē Centrs-1. Visvairāk slēgto reisu ir mikroautobusu maršrutos Rīga-Dubulti, kur slēgs 46 reisus, un Rīga-Sloka, kur slēgs 27 reisus.

Maršrutu Rīga-Dubulti apkalpo a/s Rīgas taksometru parks (RTP), kura valdes priekšsēdētājs Leopolds Muižnieks pieļauj, ka lēmums tapis a/s Pasažieru vilciens (PV) spiediena ietekmē. RTP palikušajos maršrutos norīkos mazliet lielākus autobusus ar 19 sēdvietām un 10 stāvvietām.

PV pārstāvis Andrejs Filipovs apgalvojumu par spiedienu noraida un norāda, ka, piemēram, Vācijā netiek nodrošināta paralēla vilcienu un autobusu satiksme. Jūrmalas virzienā norīkos papildu vilcienus atkarībā no pasažieru plūsmas, arī vēlu vakarā, saskaņojot ar pasākumu rīkotājiem. ATD preses sekretāre Sandra Maļuha Dienai apgalvoja, ka pasažieri lielas neērtības neizjutīs, jo uz Dubultiem paliek iespēja braukt 15-20 minūšu intervālā.

Tomēr Dienas aptaujātie jūrmalnieki norādīja, ka jau tagad mikroautobusi ir pilni, turklāt reiss Rīga-Dubulti daudziem bija izdevīgs, jo kursēja pār Vanšu tiltu.

Vēl 15 reisus samazinās autobusu maršrutā Rīga-Ogre, maršruts Rīga-Tukums tiks slēgts. Maršrutā Rīga-Bauska atcelti seši reisi, maršrutu Aizkraukle-Sigulda slēgs.

PV augusta otrajā pusē ieviesīs jaunus vilcienu reisus Jelgavas, Tukuma un Siguldas virzienā, savukārt Ogres virzienā neesot problēmu pielikt sastāviem papildu vagonus, norādīja A. Filipovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas