Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Talsu pašvaldība piešķir pabalstus deviņām ugunsgrēka dēļ bez pajumtes palikušajām ģimenēm

Talsu novada dome šodien ārkārtas sēdē nolēma piešķirt vienreizēju pabalstu ārkārtas situācijā visām deviņām ģimenēm, kas pēc vakar notikušā ugunsgrēka dzīvojamajā mājā Talsos, Baznīcas laukumā, palikušas bez pajumtes.

Katrai ģimenei tiks izmaksāti 715 eiro. Pabalsta izmaksa jau ir sākusies, aģentūru LETA informēja Talsu novada Sociālā dienesta vadītāja Dace Upleja.

Talsu novada pašvaldība visām namā dzīvojošajām ģimenēm ir piedāvājusi pagaidu dzīvojamo platību, bet šo iespēju pagaidām ir izmantojušas sešas ģimenes. Divas ģimenes nav vērsušās pašvaldībā ar lūgumu piešķirt pagaidu dzīvojamo platību, bet viena ģimene vēl domā, kuru no trim piedāvātajiem dzīvojamās platības variantiem pieņemt.

Talsu novada Sociālais dienests sniedz palīdzību visiem mājas iemītniekiem, tiek piešķirtas pārtikas un higiēnas preces, kā arī pēc nepieciešamības nodrošināta psihologa palīdzība.

Notikuma vietā vēl strādā Valsts policija. Ir veikta mājas ekspertīze, kurā secināts, ka pilnībā ir izdedzis jumta stāvs, nopostot visu jumta konstrukciju. Veicot ugunsgrēka dzēšanas pasākumus, ar ūdeni saliets ne tikai otrā stāva pārsegums, bet arī zemāk esošās telpas līdz pirmajam stāvam, kā arī starpstāvu pārseguma konstrukcijas. Atrašanās ēkā šobrīd nav vēlama, lai izvairītos no nelaimes gadījumiem.

Par turpmākajām darbībām ēkas atjaunošanā tiks lemts pēc mājas iedzīvotāju, apsaimniekotāja un pašvaldības pārstāvju sanāksmes. Nelaimes iemesli tiks noskaidroti pēc rūpīgas notikušā izpētes.

Kā ziņots, vakar pēc plkst.16 Talsos, Baznīcas laukumā, divstāvu dzīvojamā ēkā dega mansardā izbūvētais dzīvoklis un ēkas jumts. Uguns liesmas bija apņēmušas 350 kvadrātmetrus, un ugunsnelaimē ugunsdzēsējiem izdevās izglābt 65 gadus vecu vīrieti, bet viens cilvēks gājis bojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas