Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ugunsgrēks Valdgalē platības ziņā nav Latvijas "rekordists"

Ugunsgrēks Talsu novada Valdgales pagastā platības ziņā pagaidām nepārspēj vēsturiski lielākās ugunsnelaimes 1992. gadā, un jācer, ka tas tā arī paliks, aģentūrai LETA sacīja Valsts meža dienesta (VMD) Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis.

Viņš pastāstīja, ka vēsturiski lielākais meža ugunsgrēks Latvijā bija 1992. gadā Slīterē 3300 hektāru platībā, kam seko ugunsgrēks 1992. gadā Pierīgā, Garkalnē, 3000 hektāru platībā. Līdz ar to pagaidām ugunsgrēks Valdgales pagastā platības ziņā iepriekš minētos nav pārspējis un jācer, ka nepārspēs.

"Platība būs liela, bet nedomāju, ka tie būs 3000 hektāri," viņš teica, skaidrojot, ka precīza ugunsgrēka platība nebūs zināma, iekams tas nav ierobežots.

Jaunķiķis arī atzīmēja, ka šogad nav sasniegts rekords ne ugunsgrēku skaita ziņā, ne arī izdegušo platību ziņā un domājams, ka, uzmērot ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā, rekords netiks pārsniegts.

VMD pārstāvis teica, ka ugunsgrēks Valdgales pagastā patlaban tiek noturēts noteiktā perimetrā.

"Vakar bija kritiska situācija, kad ugunsgrēks devās pāri jau vienreiz izdegušajai platībai - šoreiz pa koku vainagiem. Taču, pateicoties izcirstajai joslai, to apturējām un no mūsu turētā perimetra liesmas ārā netika. Dzēšanas darbi turpinās, vējš visu laiku mainās - te tas ir uz vienu pusi, pēc piecām minūtēm tas ir pavērsies jau uz citu pusi. Joprojām notiek dzēšana no gaisa, piepalīdzot Lietuvas kolēģiem," teica Jaunķiķis. Viņš arī piebilda, ka precīzas informācijas par ugunsgrēkā radušiem zaudējumiem vēl nav.

Kā ziņots, Latvijas dienesti sadarbībā ar Lietuvas bruņoto spēku helikopteru plašo ugunsgrēku dzēš jau sesto dienu. Ugunsgrēks kūdras purvā izcēlās pagājušās nedēļas otrdienas pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā.

Valsts meža dienests pagaidām nesniedz informāciju par to, cik lielas platības izdegušas, taču Eiropas Savienības programmas Copernicus Ārkārtas situāciju pārvaldības pakalpojuma dati liecina, ka līdz svētdienai ugunsgrēkā izdegusi 1010,5 hektāru liela platība, kas ir par 170 hektāriem vairāk nekā diennakti iepriekš.

No satelītiem iegūtā informācija liecina, ka izdeguši 267 hektāri meža, 311,7 hektāri krūmāju un zālāju, kā arī 431,8 hektāri kūdras purva. Visvairāk - par simts hektāriem - pēdējā diennaktī pieaugusi izdegusī meža platība.

Top komentāri

vecā sieva
v
Jaunķiķis mani nenomierināja, vienalga, domāju ka valdītāji ir lemt nespējīgi krīzes situācijās. Mans sekspartneris pēdējā lielkarā bija artilērists, viņš saka - ar šitiem ir tā: es pirmdien ziņoju, ka šāviņi pietrūks pēc divām stundām, viņi atbild - gaidiet, mēs apspriedīsimies un trešdien atbildēsim. Bet trešdien nebūtu ne artilēristu ne lielgabalu, ne poziciju.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas