Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vēl vismaz dažas dienas mēra amatā

Par iespējamo amata zaudēšanu un apstākļiem, kas pie tā noveduši, ar pašreizējo Daugavpils domes priekšsēdētāju Andreju Elksniņu (Saskaņa) sarunājas Romāns Meļņiks.

Fragmenti no intervijas:

Pirms nepilniem pāris mēnešiem intervēju jūs kā aizvadīto pašvaldību vēlēšanu lielāko uzvarētāju – bijāt kļuvis par Daugavpils pašvaldības vadītāju. Nu viss liecina, ka drīzumā būsiet arī pēcvēlēšanu lielākais zaudētājs – Saskaņa pēkšņi palikusi mazākumā. Varu balstījāt uz pārāk nestabiliem pamatiem?

Nedomāju, ka par zaudētāju var būt uzskatīts domes priekšsēdētājs, kurš apzināti riskē zaudēt amatu dēļ tā, ka nepiekrīt sava vietnieka ambīcijām par dalību neskaidrā, manā skatījumā koruptīvā shēmā. Vai par zaudētāju var tikt uzskatīts politiķis, kurš nepiekrita, ka pašvaldība par 300 tūkstošiem pērk zemes gabalu, kurš reāli maksā 80 tūkstošus? Manā skatījumā gluži otrādi – tā ir taisnīguma uzvara. Vai tikai tāpēc, lai saglabātu amatu, man vajadzētu pieļaut, ka tiek tērēta pašvaldības nauda kādu cilvēku savtīgo interešu apmierināšanai? Labi, zaudēšu amatu, bet saglabāšu daugavpiliešu pozitīvo attieksmi pret mani.

Ar [Daugavpils vicemēru Rihardu] Eigimu taču bijāt pazīstami jau sen, tiešām nevarējāt saskatīt riskus, kas varētu būt saistīti ar kopīgu darbību domē?

Nebiju domājis, ka viņš dos man kā domes priekšsēdētājam parakstīšanai apšaubāmus papīrus. Tiešām viņš domāja, ka es pēcvēlēšanu eiforijā kā lielākais uzvarētājs nepārbaudīšu, ko parakstu? Tā tas nebūs! Es lasu dokumentus. Un stāsts jau nav tikai par šo vienu dokumentu. Par attieksmi. Visus šos argumentus, ko nupat izstāstīju, liku viņam galdā. Reakcija no Eigima puses bija: ja man ar tevi nesanāca, man tas sanāks ar Lāčplēsi.

Atkal bez lieciniekiem...

Nav tikai viena tāda saruna bijusi. Par līdzīgām jau apliecinājuši gatavību liecināt vairāki domes darbinieki. Visa dome zināja, ka tas viņa auklēts projekts. Tagad, jau runājot ar cilvēkiem, saliekas kopā kopīgā bilde. Tālākais tiesībsargājošo struktūru kompetencē.

Visu interviju lasiet ceturtdienas, 31. augusta, avīzē Diena!

Top komentāri

Raimonds
R
Elksniņš ātri aplauza spārnus, pārāk alkatīgs izrādījās, domāja visus Daugavpils ietekmīgos mēneša laikā nomainīt ar savējiem. Tagad izdomājis leģendu par "ķeriet zagli". Varētu tam noticēt, ja visi nebūtu redzējuši TV raidījumu par to, kā sociāldemokrāts Elksniņš no tēva pensionāra nomā Range Rover, kura cena salonā ap 100 000 eiro.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Pretlatviskiem elementiem labāk nelīst politikā ! Var dabūt pērienu !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas