Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Venti jau 2000 cilvēku naudas makos

Pirmajā dienā, kad apgrozībā laista Ventspils "oficiālā valūta" venti, 300 bezmaksas ventiem pakaļ atnākuši jau turpat 2000 cilvēku. Apzvanot visas iestādes, kur iespējama norēķināšanās ar ventiem, tikai Ventspils Livonijas ordeņa pils pārstāvji varēja palielīties par pirmajiem nopelnītajiem ventiem – no trim tūristu grupām iekasētas aptuveni 5700 jaunās naudas vienības.
"Lielākā daļa no tiem, kas ierodas pēc ventiem, saka, ka ies uz ūdens atrakciju parku, citi uz kafejnīcām, vēl arī uz pili," stāsta Ventspils Tūrisma informācijas (VTI) centra vadītāja vietniece Inga Aulmane. Viņa uzskata, ka par to, cik daudz ventus lietos, varēs spriest vēlāk, jo daudzi ūdens atrakciju parku, piemēram, plāno doties tikai vakarpusē, bet atsevišķās iestādēs, piemēram kafejnīcās tos var izmantot tikai noteiktās stundās.

"Vismaz trika sākums ir izdevies," uzskata Ventspilī dzīvojošais rakstnieks Andris Akmentiņš. Viņš atzīst, ka interesantākais ir pavērot apkārtējo reakciju. "Pozitīva likās finanšu ministra attieksme - ar veselīgu humoru. Zatlera Reformu partijai vajadzētu uzmanīgāk izturēties pret Drošības policiju, citādi nākamreiz pie nopietniem jautājumiem var iznākt kā pasakā par "vilku auzās". Nevajag novērtēt par zemu savus pretiniekus," Dienai pauž rakstnieks. 

"Vai vents piesaistīs tūristus, man grūti spriest, bet kopumā no Ventspils tūrisma un pilsētas marketinga var daudz ko mācīties, un ir muļķīgi attaisnoties, ka visu atrisina tikai nauda," uzskata A. Akmentiņš.

Arī Ventspils Augsto tehnoloģiju parka valdes priekšsēdētājs Ivars Eglājs uzskata, ka venti ir ļoti pozitīvs pilsētas mārketinga pasākums. "Ņemot vērā, ka 100 "venti" ir vērti vienu latu, kāpēc gan lai kāds tūrists tos neiegādātos," atzīst I. Eglājs. Viņš pats par došanos pēc ventiem nav domājis, jo esot aizņemts ar citiem interesantiem projektiem. 

"Tas ir ļoti labs gājiens tūristu piesaistei, kas dod iespēju saņemt atlaidi par pilsētas apmeklējumu un ieinteresēt kādām noteiktām nodarbēm," ventu ieviešanu vērtē uzņēmuma Dendrolight Latvija pārdošanas nodaļas vadītājs Pēteris Vašuks. 

"Šī pilsēta nav liela, bet te ir, ko darīt," atzīst P. Vašuks, piebilstot, ka pats ventus neizmantošot, jo līdz šim esot jau pietiekami aktīvi apmeklējis pilsētas izklaides vietas – pabūts gan planetārijā, slēpošanas kalnā, gan Olimpiskajā centrā un muzejos. Viņš norāda, ka ventu izdošana esot veids, kā lieki netērējot naudu, likt Ventspilij par sevi runāt – par to jau izteikusies gan Latvijas Bankas vadība, gan finanšu ministrs. 

Šodien uzņēmuma Ventplac darījuma partneri, ierodoties uz biznesa apspriedi no Rīgas, vispirms vaicājuši, kur var iegādāties ventus, un pēcāk devušies tos saņemt uz VTI, stāsta uzņēmuma valdes loceklis Aivars Bauda. "Ventu izdošanai ir pat humora pieskaņa - jau tā Ventspilī ir saprātīgas cenas un man ventu saņemšana nav pirmās nozīmes jautājums, bet iešu un tos paņemšu. Ja neizmantošu atlaidēm, tad būs vismaz jauks suvenīrs,"saka A. Bauda.

Vienīgi Ventspils reģionālā NVO atbalsta centra vadītāja Ruta Šenkevica atzina, ka viņu šādi piedāvājumi neuzrunājot un pēc ventiem viņa nedošoties. "Esmu konstatējusi šādu faktu un kā daudzi citi ventspilnieki vērošu, kas ar to notiks – kam būs no tā labāk, vai tie vienkārši ar laiku pazudīs," stāsta R. Šenkevica.

Līdz 1. decembrim ventus var saņemt, ierodoties Ventspils tūrisma informācijas centrā, kā arī izveidojot video par Ventspili.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas