Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Vēsturiska vadības maiņa

Vadības maiņa Latvijas Pašvaldību savienībā (LPS) nebija negaidīta. Jau pirms gada Andris Jaunsleinis paziņoja, ka atkārtoti uz šo amatu vairs nepretendēs. Lielāks pārsteigums bija tas, ka ilggadējais Auces novada mērs un LPS priekšsēža vietnieks Gints Kaminskis par jauno LPS līderi aizklātā balsojumā tika ievēlēts vienbalsīgi.

To var uztvert kā apstiprinājumu pašvaldību organizācijas kongresa izraudzītajam moto: "Tikai kopā mēs būsim stipri."  

Kaminskis pārstāv vietējā varā ietekmīgāko politisko spēku – Zaļo un Zemnieku savienību. Pieaugot Reģionālo attīstības centru apvienības centieniem nostiprināt ietekmi LPS vadībā, tik vienots balsojums nozīmē, ka starp lielajiem novadiem, kuru līderis ir Valkas novada mērs Vents Armands Krauklis (LRA), un pārējām pašvaldībām ir panākts kompromiss.

Kaminskis bija arī Novadu apvienības priekšsēdis. Tajā vairākums ir pašvaldībām, kas ir ārpus reģionālo attīstības centru modeļa "deviņas lielās pilsētas plus 21". Kompromisa būtība atklājās Novadu apvienības jaunā priekšsēža vēlēšanās – par tās jauno vadītāju un LPS priekšsēža vietnieku ievēlēts Smiltenes novada mērs Gints Kukainis (NA) no Reģionālo attīstības centru apvienības. Otrs LPS priekšsēža vietnieks ir Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS) no lielajām pilsētām. Visticamāk, tieši Rāviņš pārliecināja pilsētu kolēģus atbalstīt Kaminski.

LPS priekšsēdim G. Kaminskim pārņemt organizācijas vadību pēc Jaunsleiņa, iespējams, nebūs viegli. Taču viņa kolēģi nebija tik skeptiski. Jauno priekšsēdi Dienai uzteica arī premjers Māris Kučinskis (ZZS): "Īsts saimnieks savā vietā. Cilvēks, kas ieklausās un vērtē argumentus."

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 21. augusta, avīzē Diena!

Top komentāri

pareizi teikts
p
"Tikai kopā mēs būsim stipri - pret tautu."
Raimonds
R
Izskatās, ka raksta autors ir politisks analfabēts vai ZZS trollis. Kaminskis LPS priekšsēža amatam bija vienīgais kandidāts, tāpēc balsošana bija pilnīgi formāla, tieši tāpat kā Komunisma laikā, kad uz amatu konkursiem virzīja vienu kandidātu.
Ventspils muļļ
V
pilnībā reāli zūd cerības uz pārdesmit novadu izveidošanu vēl gadus 25, lembe kā ceplis " esmu varens"
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas