Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VID neizpauž, par ko Rāviņam uzlikts 100 latu sods

Aizbildinoties ar likumu, kas Valsts ieņēmumu dienestam (VID) nosaka publicējamās informācijas saturu, Valsts ieņēmumu dienests (VID) atsakās skaidrot, par ko Jelgavas Domes priekšsēdētājam Andrim Rāviņam (ZZS) februāra sākumā piemērojis 100 latu naudas sodu. Vien zināms, ka administratīvais pārkāpums saistīts ar valsts amatpersonu sarakstu neiesniegšanu normatīvos noteiktajā kārtībā, ziņo portāls zz.lv.

Kā liecina VID interneta mājas lapas valsts amatpersonu pārkāpumu sadaļā ievietotā informācija, Jelgavas mēram A.Rāviņam 6.februārī piemērots 100 latu administratīvais sods par valsts amatpersonu sarakstu un to grozījumu neiesniegšanu noteiktajā kārtībā. 14.martā A.Rāviņš sodu samaksājis. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodeksu par tādu pārkāpumu pašvaldību institūciju vadītājiem var piemērot no piecdesmit līdz simt piecdesmit latiem.

VID Sabiedrisko attiecību daļā portālam zz.lv skaidro – piemērojamo naudas soda apmēru nosaka individuāli katrā gadījumā, izvērtējot konkrēto pārkāpumu un ņemot vērā gan pārkāpuma raksturu, gan pārkāpēja attieksmi pret to. "Ņemot vērā minēto, par vienu un to pašu pārkāpumu var tikt piemēroti dažādi naudas sodi," informē VID. Dienests atsakās sniegt plašāku informāciju par konkrētā nauda soda apmēra piemērošanas iemesliem, jo "publiski par valsts amatpersonu pārkāpumiem drīkstam sniegt to informāciju, ko paredz likums". Likumā gan noteikta minimālā publiskojamā informācija, un tur nav minēts, ka papildu ziņas aizliegts izpaust.

Jelgavas pašvaldības pārstāve Līga Klismeta informē, ka Domes vadības komentāru varēs sniegt tikai nākamnedēļ, kad A.Rāviņš būs atgriezies no komandējuma. Savukārt A.Rāviņš uz telefona zvaniem neatbild.

VID arī piebilst, ka Latvijas Administratīvo pārkāpuma kodekss nosaka – administratīvā soda uzlikšana neatbrīvo personu, kura izdarījusi administratīvo pārkāpumu, no tā pienākuma izpildīšanas, par kura nepildīšanu uzlikts administratīvais sods.

Nav izslēgts, ka pārkāpums saistāms ar tā saukto Jelgavas Autobusu parka (JAP) amatpersonu lietu. Zemgales Ziņas pērn gada nogalē vēstīja – aizbildinoties, ka JAP valdes loceklis Pēteris Salkazanovs apstrīdējis VID piemēroto sodu par uzņēmuma prokūristes un komercdirektores Viktorijas Ļubļinskas ilgstošu neiekļaušanu valsts amatpersonu sarakstā, Jelgavas Domes vairākums atkārtoti nolēma, ka JAP vadītāja rīcībā nav konstatējami normatīvo aktu pārkāpumi. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), vēlreiz aicinot Domi vērtēt P.Salkazanova rīcību, gan norādīja uz virkni nelikumību. KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks vēlreiz vērsa Jelgavas domnieku uzmanību uz vairāku institūciju atzinumiem, kas ļauj secināt – JAP vadības darbā vairāku gadu garumā atrodama virkne pārkāpumu saistībā ar JAP amatpersonas V.Ļubļinskas (kas vienlaikus ir SIA Intransserviss līdzīpašniece) neiekļaušanu valsts amatpersonu sarakstos un JAP valsts amatpersonu darbības tiesiskumu, nerīkojot iepirkumus par miljoniem latu vērtu pasažieru autobusu remontu un apkopi atbilstoši iepirkumus regulējošajiem normatīvajiem aktiem. Nerīkojot atklātus konkursus, JAP autobusi mazgāti un remontēti uzņēmumā Intransserviss, kas pieder JAP komercdirektorei V.Ļubļinskai un kam trīs gadu laikā pārskaitīts vairāk par miljons latiem.

VID konstatēja, ka JAP valdes loceklis P.Salkazanovs ne tikai izdarījis administratīvo pārkāpumu, bet pārkāpums nav arī novērsts – valsts amatpersonu saraksta grozījumi par laika periodiem, kuros komercdirektore V.Ļubļinska saskaņā ar JAP valdes locekļa P.Salkazanova izsniegto pilnvaru pildīja valsts amatpersonas pienākumus, VID nebija iesniegti. Tāpēc 22. augustā VID nolēma P.Salkazanovam piemērot 100 latu naudas sodu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas