Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vilks kategoriski noliedz, ka nedēļas nogalē būtu runājis ar Cauni

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) kategoriski noliedz, ka nedēļas nogalē būtu runājis ar Jelgavas novada domes priekšsēdētāju Ziedoni Cauni (ZZS), vēsta laikraksta Zemgales Ziņas portāls zz.lv.

Portāls ziņo, ka arī tikmēr arī Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS) gan savā profilā sociālajā tīklā Twitter, gan domes oficiāli izplatītā viedoklī apgalvo, ka centies sazināties ar ministru, bet "atbildi par Swedbank nesaņēmu".

Jau ziņots, ka saistībā ar nedēļas nogalē valstī sacelto paniku par iespējamo Swedbank darbības apdraudējumu pirmdien uz Drošības policiju izsaukts Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Z.Caune un Jelgavas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS). Tā ārkārtas domes sēdē otrdien atzina Z.Caune, žēlojoties kolēģiem, ka "prese pagriež, ka es esmu vienīgais vainīgais", ziņo laikraksta Zemgales Ziņas portāls zz.lv.

Z.Caune saņēma arī deputāta pārmetumus par vienpersoniska lēmuma pieņemšanu. Sēdē atklājās, ka novada administrācijas namā ažiotāža ap Swedbank valdījusi jau piektdien, kad darbinieki steigušies tukšot savus kontus.

Kā ziņots, pirmdien Drošības policija sākusi kriminālprocesu par nepamatotu ziņu izplatīšanu par Swedbank finanšu stāvokli pēc Krimināllikuma 194. 1 panta – par nepatiesu datu vai ziņu izplatīšanu par Latvijas Republikas finanšu sistēmas stāvokli. Kriminālprocesā maksimālais paredzētais sods par šādu noziedzīgu nodarījumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Pašlaik Drošības policijai ir vairākas versijas par baumu izcelšanās iemesliem un personām, kas šo nepatiesās informācijas izplatīšanos ir veicinājušas, ziņo policija.

Ārkārtas sēdē deputātiem Z.Caune apliecināja, ka par Swedbank iespējamo apdraudējumu dzirdējis jau piektdien. "Sestdien pašā vakarā ažiotāža kļuva arvien lielāka," skaidroja Z.Caune. Viņš sazinājies ar Swedbank Jelgavas nodaļas vadītāju. "Zvanīju Skangalei [Zinta Skangale, Jelgavas nodaļas vadītāja - red.] – telefons klusē, zvanīju Jakovičai [Daiga Jakoviča, Swedbank Zemgales reģiona vadītāja - red.], arī klusē," par steidzīgo lēmuma pieņemšanu taisnojās Z.Caune. Tad sazinājies ar finanšu ministru Andri Vilku, kurš solījis stundas laikā atzvanīt. "Nepiezvanīja, viņa telefons klusēja, tāpēc pieņēmu lēmumu pārskaitīt naudu uz Valsts kasi," atklāja novada šefs.

"Tad jau mēs kā deputāti neesam vajadzīgi!" tā par Z.Caunes vienpersonisko lēmumu izteicās viņa partijas biedrs deputāts Jānis Kalviņš. Viņš uzsvēra, ka "jau piektdien šajā mājā [domes ēkā – red.] "gāja" ažiotāža, ka jāņem nauda nost!". "Arī VID jau runāja, ka Jelgavas novads skaita lielas summas!" teica J.Kalviņš. Viņš akcentēja, ka deputāti pārstāv 27 tūkstošus novada iedzīvotāju, tāpēc tik nopietnos jautājumos būtu jāsasauc ārkārtas sēde.

Jelgavas novada pašvaldības Finanšu nodaļas vadītāja Sandra Kalvāne atzina, ka vairāk nekā miljonu latu pārskaitījusi divos piegājienos naktī uz svētdienu. Sestdienas vakarā pirms pusnakts viņa piezvanījusi visiem pagastu pārvaldniekiem. "Visi atsaucās, klausīja mutiskajam rīkojumam," notikumu hronoloģiju atstāstīja S.Kalvāne. Vienu naudas daļu viņa pārskaitījusi pirms pusnakts, otru – naktī uz svētdienu, jo darījumu vienā reizē ierobežojis limits.

Jau ziņots, ka pēc Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Z.Caunes rīkojuma naktī uz svētdienu no Swedbank uz Valsts kasi pārskaitīti vairāk nekā miljons latu, bet viņa kolēģis Jelgavas mērs A.Rāviņš saviem finansistiem tajā pašā laikā licis pārskaitīt vairāk par 134 tūkstošiem latu.

(ziņai mainīts virsraksts un pievienotas pirmās divas rindkopas)

" id="isChromeWebToolbarDiv">

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas