Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

91 deputāts nobalso par Klementjevu Saeimas spīkera biedra amatā

10.Saeimas deputāti otrdien par parlamenta priekšsēdētāja biedriem ievēlēja Gundaru Daudzi (ZZS) un Andreju Klementjevu (Saskaņas centrs). 

Pirmajā balsojumā par G.Daudzi nobalsoja 88 parlamentārieši, pret bija 10 tautas kalpi. 9.Saeimas sasaukumā G.Daudze bija parlamenta priekšsēdētājs. Otrdien viņu amatā nomainīja Solvita Āboltiņa (Vienotība).

Par otru parlamenta spīkera biedru izvirzīja Andreju Klementjevu (Saskaņas centrs), kurš iepriekšējā Saeimas sasaukumā pildīja parlamenta sekretāra biedra pienākumus. Balsojumā A.Klementjevs saņēma iespaidīgu atbalstu - par viņu nobalsoja 91 deputāts. Var secināt, ka par viņu ir nobalsojis arī viens no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK deputātiem - šī opozīcijas partija plāno virzīt darbam prezidijā Dzintaru Rasnaču.

Parlamenta sekretāra amatā ievēlēja Kārli Šadurski (Vienotība). Par viņu nobalsoja 57 deputāti, bet par otru kandidātu Māri Kučinski ("Par labu Latviju!") - 35 tautas kalpi. Pret abiem kandidātiem balsojuši divi deputāti.

Par Saeimas sekretāra biedru ievēlēja Dzintaru Rasnaču (VL-TB/LNNK), kurš iepriekšējā Saeimā bija parlamenta sekretārs. Par viņu nobalsoja 56 deputāti. Otra kandidāte Rita Strode ("Par labu Latviju!") saņēma 37 balsis.

Vienīgais, kurš līdz šim nav strādājis Saeimas prezidijā, ir K.Šadurskis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas