Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vienotība labāko upurē ZZS

Lai nepieļautu Zaļo un zemnieku savienības nonākšanu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadībā, Vienotība ir gatava upurēt labāko, kas tai ir, - atteikties no aizsardzības ministra amata, kurā ir partijas premjera kandidāts un populārākais ministrs Artis Pabriks, trešdien raksta laikraksts Diena

Pabriks politikā ir tik pieredzējis, ka sola neapvainoties par uzmešanu, taču, viņaprāt, Vienotībai tas nevarot būt izdevīgi no partijas ilgtermiņa interešu viedokļa. "ZZS vietā es arī ņemtu šo ministriju pirms vēlēšanām, jo tā ir iespēja vājināt Vienotību," Dienai sacīja Pabriks. Otrdien vakarā kļuva zināms, ka pēc sarunām ar finanšu ministru Andri Vilku (Vienotība) premjera kandidāte Laimdota Straujuma (Vienotība) plāno viņu aicināt arī jaunajā valdībā.

ZZS otrdien pievakarē pēc nelielas pauzes piekrita Vienotības piedāvājumam, jo atbildība par Aizsardzības ministriju tai ir jauns izaicinājums, Dienai teica ZZS līderis Uldis Augulis. Viņš uzsvēra, ka partija vēlas būt valdībā un tāpēc tai ir jābūt gatavai arī kompromisiem. Aizsardzības ministra amatam ZZS varētu deleģēt Raimondu Vējoni. ZZS līderi gan sapinās savā argumentācijā, ar kuru iepriekš skaidroja atteikšanos no Izglītības un zinātnes ministrijas. Otrdien ZZS vadība atskārta, ka, atrunājoties ar profesionālu ministru kandidātu nepietiekamību, ir aizskāruši savus kolēģus, kas ar šo darbu savulaik jau tikuši galā. Jaunā motivācija bija tuvāk patiesībai - ZZS negrib uzņemties atbildību par izglītības nozari, jo nevar solīt pedagogu algām finansējumu, ko varēs izdarīt tikai tas politiskais spēks, kuram ir premjera un finanšu ministra amati. Jaunajā piedāvājumā Izglītības un zinātnes ministriju varētu vadīt Vienotības pārstāve Ina Druviete.

Plašāk lasiet Ināras Egles rakstā Vienotība labāko upurē ZZS trešdienas, 15.janvāra, laikraksta Diena 4.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas