Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vienotība aizsardzības ministra portfeli gatava piedāvāt ZZS

Pirmdienas, 13.janvāra, vakarā pēc_ Vienotības valdes sēdes partija nākusi klajā ar jaunu piedāvājumu – tā ir gatava atteikties no aizsardzības ministra portfeļa, to piedāvājot Zaļo un Zemnieku savienībai (ZZS), apmaiņā pret izglītības ministra portfeli, vēsta LTV Panorāma_. Līdz ar to iespējams, ka amatu nāksies zaudēt vienam no valdības populārākajiem ministriem Artim Pabrikam.

Panorāma vēsta, ka šāda izšķiršanās panākta, jo Pabriks darījis zināmus savus nodomus kandidēt pavasarī gaidāmajās Eiroparlamenta vēlēšanās. Vienotības valdes sēdē izskanējis, ka "vienlaicīgi uz diviem krēsliem sēdēt nevar".ZZS prioritārais uzstādījums joprojām ir vadīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), taču iepriekš izskanējis, ka arī Aizsardzības ministrija ir ZZS interešu lokā. Pašreizējais aizsardzības ministrs Artis Pabriks apstiprināja, ka partijas vadība viņu pirms valdes sēdes uzrunājusi. Viņš nopratis, ka partijai nav pārāk liela interese VARAM atdot ZZS, tāpat ir interese paturēt Satiksmes ministriju, tāpēc Pabrikam piedāvāts pamest aizsardzības ministra posteni, lai varētu izveidot valdību. Pabriks gan neslēpj, ka, viņaprāt, tas nav politiski pareizs lēmums un nepadarīs topošo valdību spēcīgāku. "Ja ZZS bija problēmas pieņemt Ārlietu ministriju, domāju, ka līdzīgas problēmas varētu rasties arī ar Aizsardzības ministriju," pauž Pabriks un piebilst – viņam gan šajā gadījumā izvēles iespēju nav. "Es gan būtu gribējis valdes vai frakcijas balsojumu, bet, ja partijas vadība tā uzskata un Straujumas kundze mani valdībā neaicina, tad tādi ir dzīves noteikumi," saka Pabriks.Pabriks noliedz, ka būtu uz Vienotību apvainojies, tomēr labprāt dzirdētu izvērstākus argumentus partijas lēmumiem. Iepriekš minēto argumentu, ka partijas lēmums saistāms ar Pabrika nodomu kandidēt Eiroparlamenta vēlēšanās, viņš dēvē par mēģinājumu novērst uzmanību no VARAM un Satiksmes ministrijas. "Tas ir strīdus ābols, kuru partijām neizdodas sadalīt. Visiem jau iepriekš bijis zināms, ka es esmu gatavs piedalīties Eiroparlamenta vēlēšanās, bet es nebūt neesmu ne pirmais, ne otrais numurs," skaidro Pabriks. Jau iepriekš vēstīts, ka valdības veidošanas sarunas saskārušās ar grūtībām. Potenciālais paplašinātās koalīcijas partneris - pašlaik opozīcijā esošā ZZS - atteikušies no piedāvājuma vadīt Izglītības un zinātnes ministriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas