Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vienotība: Eksperimentiem ar profesionāļu valdību nav laika

Vienotība pretēji Saskaņas centra politiķiem uzskata, ka eksperimentiem ar profesionāļu valdību nav laika un jaunajai valdībai uz paplašinātās koalīcijas bāzes ar Zaļo zemnieku savienību (ZZS) jāsāk strādāt uzreiz pēc apstiprināšanas, otrdienas rītā pēc tikšanās ar Valsts prezidentu sacīja_ Vienotības _vadītāja un Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa.

Vienotības vadība sarunas laikā iepazīstinājusi Bērziņu ar visiem trīs premjera amata kandidātiem - Arti Pabriku, Intu Dālderi un Krišjāni Kariņu, kā arī ar prezidentu izrunājuši koalīcijas paplašināšanas iespējas. Ņemot vērā pašreizējo balsu sadalījumu pa frakcijām, vislikumsakarīgākais variants būtu paplašināt esošo koalīciju ar ZZS, ko Āboltiņa un premjers Valdis Dombrovskis minējuši jau ilgāku laiku.

Vienotība nepiekrīt, ka valdību varētu veidot profesionāļi jeb personas ārpus politiķu vides, kaut vai tāpēc, ka ārpus politikas esošiem cilvēkiem ministra amatā jāiestrādājas, kam nepieciešams pat pusgads laika.

"Šai valdībai ir jānostrādā līdz vēlēšanām ar stabilu rīcībspēju un, ņemot vērā, ka līdz vēlēšanām ir tikai 10 mēneši, jāsāk strādāt uzreiz," teica Āboltiņa, uzsverot, ka tās galvenie uzdevumi būs darbi ar situāciju pēc Zolitūdes, jārisina uzdevumi ar nevienlīdzības mazināšanu un izglītības jomas problēmu risināšana.

Pašlaik Vienotībai Saeimā ir 20 deputāti, Reformu partijai, Nacionālajai apvienībai un Zaļo un zemnieku savienībai - pa 13 un atbalstu koalīcijai solījusi arī sešu neatkarīgo deputātu grupa - Zatlera veidotās partijas šķeltnieki Klāva Olšteina vadībā. Savukārt valdību jāvada "spēcīgam" cilvēkam, taču nosauktās kandidatūras prezidents pašlaik vēl nevērtēja.

Demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis arī papildināja - viens no būtiskiem aspektiem jaunās valdības izveidē būs turpināt stabilu un prognozējamu finanšu un ekonomisko izaugsmi, kas iespējams ar stabilu koalīcijas vairākumu, "lai nebūtu kārdinājuma padoties kaut kādam priekšvēlēšanu populismam un atkal graut valsts finansiālos pamatus," teica Dombrovskis.

Valsts prezidents otrdien un trešdien uz valdības veidošanas sarunu raundu sasaucis visas Saeimā pārstāvētās partijas, lai runātu par jaunās valdības izveidi pēc tam, kad pagājušajā nedēļā, uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, premjers Dombrovskis paziņoja par demisiju. Viņa vadībā valdība gan turpina strādāt līdz jauna Ministru kabineta izveidei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas