Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vienotība piedāvā risinājumus "nabadzības slazda" pārvarēšanai

Lai pārvarētu "nabadzības slazdu", partija Vienotība rosinās pilnveidot algu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa un pabalstu politiku tā, lai ienākumu nevienlīdzība mazinātos un labāk atmaksātos strādāt, nevis saņemt pabalstus, teikts sestdien partijas pieņemtajā rezolūcijā "Iespēju Latvija".

Lai to sasniegtu, ik gadu būtiski jāpalielina minimālā alga, jāveic regulāra algu palielināšana sabiedriskajā sektorā, īpašu uzmanību pievēršot mazo algu celšanai, progresīvi jāpalielina ar nodokli neapliekamie ienākumi, sociālie pabalsti jāsaista ar cilvēku reālo ienākumu līmeni un konkrētajām vajadzībām, teikts rezolūcijā.

Tāpat rezolūcijā uzsvērts, ka pensiju indeksācija tiks nodrošināta ne vēlāk par 2014.gadu, lai panāktu cilvēka cienīgas un aktīvas vecumdienas.

Lai kāpinātu Latvijas ekonomikas konkurētspēju, produktivitāti un nodrošinātu labklājības pieaugumu, Vienotība atbalstīšot ekonomiski pamatotas un pārdomātas izglītības reformas ar mērķi celt izglītības kvalitāti un nodrošināt Latvijas izglītības sistēmas piedāvājuma atbilstību darba tirgus prasībām.

Savukārt tautas ataudzes nodrošināšanai Vienotība turpinās tādu bērnu un ģimenes atbalsta politiku, kuras centrā ir strādājošie vecāki, kuri savieno darbu ar bērnu audzināšanu, gan stimulējot pašvaldības nodrošināt visiem bērniem vietu pirmsskolas izglītības iestādēs, gan pārveidojot ģimenes valsts pabalstu par labu mājsaimniecībām ar zemiem ienākumiem.

Vienlaikus Vienotība aicina visus apzināties, ka palielināt pensijas un jebkuras citas sociālās drošības garantijas ir iespējams tikai tieši proporcionāli samaksāto nodokļu apjomam. Ēnu ekonomika, aplokšņu algu izmaksāšana vistiešākajā veidā ietekmē gan pensiju lielumu šodien un nākotnē, gan godīgu konkurenci un ekonomikas attīstību, teikts partijas rezolūcijā. Jo ātrāk tiks uzlabota nodokļu iekasēšana, jo ātrāk varēs palielināt pensijas, sola Vienotība.

Kopumā Vienotības mērķis ir iespēju Latvija, proti, sabiedrība, kurā ikvienam ir iespēja piepildīt savu sapni un nodzīvot cilvēka cienīgu mūžu.

Partija arī uzsver ikviena cilvēka atbildību par savām izvēlēm - mācīties, strādāt, dzīvot veselīgi, veidot uzkrājumus vecumdienām, veidot un atbalstīt savu ģimeni.

"Mēs apzināmies savu pienākumu veidot Latviju par valsti, kurā cilvēki nenonāk nabadzībā un sociālā atstumtībā. Mēs apzināmies savu un valsts pienākumu nodrošināt visiem Latvijas cilvēkiem iespējas - iespēju saņemt labu izglītību, iespēju iemācīties jaunu arodu, iespēju savienot darba un ģimenes dzīvi, iespēju saņemt veselības aprūpi, iespēju uzsākt savu biznesu," teikts partijas rezolūcijā. Šīm iespējām ir jābūt vienlīdzīgām, neatkarīgi no cilvēku sociālā statusa, tautības, dzimuma vai vecuma, tāpēc jau tuvākajā laikā ir jāpievēršas svarīgākajiem cilvēka drošumspējas jautājumiem, uzsver Vienotība.

Kā ziņots, partija Vienotība sestdien pulcējas kongresā, kurā paredzēts ievēlēt partijas vadību, kā arī prezentēt Vienotības nākotnes piedāvājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas