Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vienotības Rīgas nodaļa vēlēs jaunu valdi un spriedīs par mērķiem un uzdevumiem pašvaldību vēlēšanās

Rīgas 2.Valsts ģimnāzijas telpās sestdien plkst.10.30 notiks partijas Vienotība Rīgas nodaļas kopsapulce, kurā tiks pārrunāts nodaļas paveiktais, aktualitātes, diskutēts par partijas mērķiem un uzdevumiem gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, kā arī tiks ievēlēts jauns nodaļas vadītājs un valde, informēja partijā.

Vienotības Rīgas nodaļas biedrus uzrunās partijas valdes priekšsēdētāja, Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Par nodaļas paveikto un nākotnes iecerēm klātesošos informēs Rīgas nodaļas vadītājs Olafs Pulks, savukārt par aktualitātēm Rīgas domes darbā stāstīs partijas Rīgas domes frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Juris Viņķelis. Par partijas izaicinājumiem, mērķiem un uzdevumiem gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās nodaļas biedrus uzrunās "Vienotības" Rīgas saraksta līdere Sarmīte Ēlerte, kura izvirzīta kā Rīgas mēra amata kandidāte.

"Vienotības" Rīgas nodaļa ir lielākā partijas reģionālā nodaļa, kas kopā pulcē ap 900 biedru. Šobrīd Latvijā darbojas 40 partijas reģionālās nodaļas, kopā pulcējot 2500 biedru. "Vienotība" dibināta 2011.gada 6.augustā, apvienojot partijas "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai". Patlaban politiskais spēks ir pārstāvēts 75 Latvijas pašvaldībās - septiņās pilsētās un 68 novados. 11 pašvaldībās partijas pārstāvji ir domes vadītāji, 17 - priekšsēdētāju vietnieki.

Kā ziņots, nodaļas jaunievēlētā valde būs tā, kura lems par deputāta amata kandidātu saraksta veidošanu Rīgas pašvaldības vēlēšanām 1.jūnijā.

Partijas biedri iesnieguši rekomendācijas par vismaz 80 biedriem, kurus, viņuprāt, vajadzētu iekļaut vēlēšanu sarakstā, kurā ir vieta 63 pretendentiem. Ieteikto biedru sarakstā ir arī visi pašreizējie Rīgas domes deputāti, izņemot Edgaru Jaunupu, kurš nav izteicis vēlmi kandidēt pašvaldību vēlēšanās.

Kā ziņots, pagaidām "Vienotība" oficiāli nosaukusi tikai vienu pretendentu pašvaldību vēlēšanām - Sarmīti Ēlerti, kura ir Rīgas domes priekšsēdētāja amata kandidāte. Saraksts ar pretendentiem uz deputātu krēsliem vēl ir tapšanas procesā.
Pulks decembrī pastāstīja, ka "Vienotība" plāno izveidot mājaslapu, kurā ikviens interesents varēs izteikt viedokli par tām problēmām, kuras Rīgā identificējuši un apņēmušies risināt "Vienotības" politiķi, kā arī ierosināt jaunas tēmas, ko iedzīvotāji saskata kā trūkumu, kas jānovērš. "Mums būs aktīva sadarbība ar rīdziniekiem, veidosim kopīgu programmu," sacīja Pulks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas