Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Āboltiņa: bezvīzu režīms starp Latviju un Brazīliju veicinās tūrisma un ekonomiskos sakarus

Bezvīzu režīms starp Eiropas Savienību un Brazīliju veicinās Latvijas un Brazīlijas tūrisma un ekonomiskos sakarus, pirmdien paziņoja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, tiekoties ar Brazīlijas Federatīvās Republikas pilnvaroto vēstnieku Latvijā Antoninu Mena Gonsalvešu.

Saeimas priekšsēdētāja aicināja Brazīlijas parlamentu pēc iespējas ātrāk ratificēt nolīgumu par vīzu režīma atcelšanu starp Eiropas Savienību un Brazīliju, portālu Diena.lv informēja Saeimā.

Tikšanās laikā puses pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, parlamentāros kontakti, kā arī bezvīzu režīma ieviešanu starp Eiropas Savienību un Brazīliju.

Puses bija vienisprātis, ka būtisku ieguldījumu Latvijas un Brazīlijas attiecībās varētu sniegt vēstniecību atvēršana abu valstu galvaspilsētās. Ņemot vērā Latvijas izdevīgo ģeogrāfisko izvietojumu starp abām pārējām Baltijas valstīm, tieši Rīga būtu piemērotākā vieta Brazīlijas vēstniecības izveidei reģionā, uzsvēra S.Āboltiņa.

Sarunas gaitā apspriesti arī abu valstu parlamentārie kontakti. S.Āboltiņa darīja zināmu, ka Saeimā darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Brazīlijas parlamentu.

Tāpat Saeimas priekšsēdētāja tikšanās laikā pateicās vēstniekam par viņa personīgo ieguldījumu Latvijas un Brazīlijas attiecību veidošanā.

Atvadoties S.Āboltiņa pateicībā par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā uzdāvināja vēstniekam medaļu ar Saeimas nama attēlu.

A.Mena Gonsalvešs vēstnieka pienākumus Latvijā pildīja kopš 2006.gada 5.decembra un pastāvīgi rezidēja Stokholmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas