Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Āboltiņa: Nedrīkstam pievilt cilvēkiem dotās cerības

Mēs iedevām cilvēkiem milzu cerības un mēs nedrīkstam šīs cerības pievilt, politisko partiju apvienības _Vienotība _Rīgas nodaļa dibināšanas kopsapulcē sestdien sacīja Vienotības līdzpriekšsēdētāja, Jaunā laika (JL) valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

"Ir pagājis gads, kopš Vienotības dibināšanas, pusotrs – kopš trīs partiju lēmuma uzsākt šo procesu, kurš vēl nebūt nav galā, uzrunājot Vienotības Rīgas nodaļu biedrus," uzsvēra S. Āboltiņa.

„Tagad mums jāturpina ar daudz lielāku atbildību, un izlēmīgāku rīcību. Mums jāspēj būt lieliem un stipriem, jāspēj piesaistīt jaunus cilvēkus, veidot tādu politisko sistēmu, kurai cilvēki uzticas un kuru saprot,” pauda S. Āboltiņa.

„Mūsu uzdevums ir piedāvāt skaidrus attīstības mērķus un vīziju. Tikai nākot ar jaunām idejām, iespējams ko mainīt. Vienotībai ar savu piemēru jāpierāda, ka mēs nebaidāmies rīkoties. Mēs saprotam, ka tas, ko veidojam, ir Latvijas nākotne,” norādīja S. Āboltiņa.

Pirms diviem gadiem, uzsākot darbu valdībā, mūsu mērķi bija budžeta deficīta samazināšana, ekonomikas atveseļošana, atbalsta garantēšana maznodrošinātajiem un bezdarba pieauguma apturēšana. Divu gadu laikā valdības darbs bijis tieši saistīts ar minēto jautājumu risināšanu, un šobrīd esam panākuši ekonomikas un finanšu situācijas stabilizēšanos,  uzrunājot kopsapulces biedrus, norādīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Apvienību veidojošās partijas ir ideoloģiski tuvi sadarbības partneri, kas balstās uz ilglaicīgu Latvijas kā eiropeiskas, izglītotas un plaukstošas valsts nākotnes redzējumu, pauda premjers, norādot, ka Vienotībai jāspēj saglabāt savas politiskās pozīcijas un autoritāti sabiedrībā, strādājot vienoti un konsekventi.

Apvienības Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete kopsapulcē norādīja, ka Vienotību vieno valstiskā atbildība un politiskas vērtības – nacionālais valstiskums, sociāli atbildīga tirgus ekonomika, tiesiskums, Rietumu izvēle un Eiropas vienotība.

Lai sasniegtu savus mērķus, ir jāspēj pacelties pāri personīgajam kopīgu, valstisku interešu vārdā. Rīgas nodaļas dibināšanai ir pirmais nopietnais solis, kam sekos arī nodaļas citos novados, saliedējoties kopīgam darbam, pauda S.Kalniete.

Ir pozitīvi, ka apvienošanās kopējam darbam un vienas partijas izveidei notiek visos partiju līmeņos, kopsapulcē norādīja apvienības Saeimas frakcijas deputāts Aleksejs Loskutovs.

„Latvija uzplauks daudz ātrāk, ja katrs cilvēks, katrs politiskais spēks izturēsies atbildīgi pret savu darbu. Mums jārāda priekšzīme, kā strādāt valsts un sabiedrības interesēs,”  uzsvēra A. Loskutovs.

Jau ziņots, ka sestdien tiks dibināta politisko partiju apvienības Vienotība Rīgas nodaļa.

Vienotību veidojošo partiju - Jaunais laiks (JL), Pilsoniskā savienība (PS) un Sabiedrība citai politikai (SCP) - Rīgas nodaļu biedri kopsapulcē plāno lemt gan par kopīgas triju partiju apvienības Rīgas nodaļas izveidi, gan apstiprināt kopīgu Rīgas nodaļas valdi un ievēlēt valdes priekšsēdētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas