Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Āboltiņa: Šis ir vēsturisks brīdis Latvijai

Šis ir vēsturisks brīdis Latvijas sabiedrībai. Emocionāli svarīgi ir dot iespēju Latvijas pilsoņiem ievēlēt Saeimu no jauna, lai nepieļautu tās kļūdas, kas ir pieļautas visus šos gadus, uzskata Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Āboltiņa uzsvēra, ka atbalsta teicienu "pastāvēs, kas pārvērtīsies", vienlaikus gan retoriski jautājot, vai piedāvājums nomainīt esošos Saeimas deputātus pret jauniem, un, vienlaikus nemainot pašu politisko sistēmu, kurā lielu nozīmi spēlē dažādi kompromisi un politiskās vienošanās, dos savu rezultātu.

Āboltiņa uzsvēra, ka viņas uzdevums būs nodrošināt, lai līdz jaunās Saeimas ievēlēšanai parlaments spētu strādāt un pieņemt izsvērtus lēmumus. Viņa arī nepiekrītot Valsts prezidenta teiktajam, ka krīze ir pārvarēta, jo panāktais līdzsvars joprojām ir trausls, un lielu nozīmi tajā spēlē tieši politiskā stabilitāte.

Āboltiņa atzina, ka Latvijas politiskā sistēma ir vērsta uz kompromisiem un arī ''Vienotībai'' nācies balansēt uz šīs trauslās robežas starp vēlētāju interesēm un politiskajiem kompromisiem.

Viņa arī taujāja, vai ar šo lēmumu par parlamenta atlaišanu jāsoda "Vienotības" deputāti, kas balsoja par deputāta Aināra Šlesera (PLL) izdošanu kratīšanai.

Kā ziņots, pamatojies uz Satversmes 48.pantu, Valsts prezidents Valdis Zatlers šovakar rosināja atlaist Saeimu, tā Zatlers paziņoja savā uzrunā tautai Latvijas televīzijā.

Savā runā Zatlers akcentēja, ka 26.maija Saeimas balsojums, kas nedeva atļauju Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam veikt kratīšanu Saeimas deputāta Šlesera (PLL) dzīvesvietā, ''ir kā sirēna, kas brīdina par nopietnu konfliktu starp likumdevēju un tiesisko varu''. Saeima savā balsojumā izrādīja necieņu pret tiesu varu, uzsvēra Zatlers, un tā nav pirmā reize - 9.Saeima neapstiprināja amatā ģenerālprokuroru, kuru virzīja tiesu varas augstākā amatpersona.

Zatlers uzsvēra, ka šai Saeimai ir arī citi ''netikumi'' - tirgošanās par amatiem tā vietā, lai domātu par valsti, tās ekonomisko situāciju. Tā ir parādījusi, ka aizstāv savas personīgās intereses.

"Redzam, ka Saeima jūtas komfortabli savā melu gaisotnē,'' akcentēja Valsts prezidents. Viņš uzsvēra, ka šādas Saeimas gaisotnē ir stipri ietekmēts arī valdības darbs, kad tās pārstāvji skatās, ko saka cilvēks ārpus valdības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas