Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Āboltiņa vēl Vienotībai Rīgā būt redzamai un izvairīties no latviešiem raksturīgajiem strīdiem

Vienotības politiķiem Rīgā ir jābūt redzamiem, runājot arī par saliedētību, un jāspēj atturēties no savstarpējiem, latviešiem tik raksturīgajiem strīdiem, sestdien Vienotības Rīgas nodaļas kopsapulcē sacīja Vienotības valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Viņa klāstīja, ka Vienotībai, kas nule no apvienības pārtapusi par partiju un savās rindās pulcē daudz dalībnieku, jāspēj izvairīties no savstarpējām nesaskaņām un uzņemties atbildību par pieņemtajiem lēmumiem un mērķiem, kas izvirzīti. To būtiski atcerēties, ņemot vērā mērķi mainīt vadošo politiku Rīgā, sacīja politiķe.

Viņa norādīja, ka tikko notikušajā parakstu vākšanā referendumam par valsts valodas statusa piemērošanu krievu valodai piedalījušies 22% rīdzinieku. Lai gan ir skaidrs, ka referendums notiks, latviešu valoda nav apdraudēta, jo "Satversmes tēvi bijuši gana gudri, lai Latvijā šāda veida provokācijas neizdotos izpildīt". Tomēr Vienotības politiķu uzdevums esot runāt par sabiedrības saliedēšanu.

"Valsts mērogā mēs esam labi redzami, bet mums ir jābūt redzamiem arī Rīgā un jāuzrunā visas etniskās grupas, lai stāstītu, kāda vērtība ir veiksmīgai līdzāspastāvēšanai," teica Āboltiņa. "Referendums būs, bet mums jābūt pietiekami gudriem, lai skaidrotu, kā sadzīvot," viņa piebilda.

Āboltiņa bija skarba par Rīgas domes vadības pašreizējo politiku - Saskaņas centrs atbalsta dzīvi uz parāda, pieļauj ekonomikas likumu ignorēšanu, nedomājot par to, kāda būs rītdiena. Pašreizējā RD darba fonu raksturojot arī tas, ka tā uz neizdevīgu procentlikmi Latvijas Krājbankā ieguldījusi desmit miljonus latu un veltījusi pārmetumus valdībai saistībā ar krājbanku, taču vienlaikus atmiņā palikuši vērojumi, kur Rīgas mērs Nils Ušakovs Jaunā viļņa pasākumos manīts kopā ar Snoras bankas bijušo vadītāju Vladimiru Antonovu.

Savukārt Vienotības Rīgas nodaļas vadītājs Olafs Pulks sacīja, ka aizvadītajā laikā "daudzi lūriķi un glūniķi" izteikuši savus vērtējumus, ka nekas nesanāks par partijas Vienotības izveides, tomēr realitātē daži no lielākajiem kritizētājiem paši "nogājuši pa burbuli". Nodibinot partiju, jāņem vērā, ka lielā politiskā struktūrā veidojas politiskas ļaužu kopas, kas ir normāla prakse, taču tās nedrīkst veidoties uz bijušo partiju bāzes, viņš klāstīja.

Pulks uzsvēra, ka rudenī notikušajās Saeimas vēlēšanās "Vienotība" guvusi lielāko atbalstu latviešu partiju vidū, kas ir arī "Vienotības" Rīgas nodaļas panākums, taču, gatavojoties pašvaldību vēlēšanām 2013.gadā, jāstrādā tā, lai atbalsts būtu stabils un izdotos mainīt domes vadību.

"Politiķi nedrīkst būt aktīvi tikai mēnesi pirms vēlēšanām. Tauta ir gudra, tai ir jākalpo katru dienu," teica Pulks.

Ieskicējot gatavošanos vēlēšanām, viņš sacīja, ka norit darbs desmit darba grupās, specializējoties dažādās jomās. To darba rezultātā taps kandidātu sarakstu aizmetņi un konkrēti kandidāti zinās, kurās jomās un domes komitejās strādās.

Partijas Vienotība Rīgas nodaļas biedri sestdien rīko kopsapulci, kurā plāno ievēlēt vadību un spriest par nākotnes iecerēm. Biedri ievēlēs nodaļas vadītāju un valdi, apstiprinās nodaļas darbības nolikumu un spriedīs par nākotnes iecerēm, gatavojoties 2013.gadā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas