Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Abramovičs Latvijā varētu ierasties ne tikai «tusēt»

Krievu miljardieris Romāns Abramovičs, ja vispār ieradīsies Latvijā, tad ne jau tikai «tāpat». «Ņemot vērā situāciju Ventspilī un to, ka [Ventspils tranzīta uzņēmumi] nevar efektīvi funcionēt bez Krievijas līdzdalības, tranzīta uzņēmumu īpašnieku maiņa ir tikai laika jautājums,» avīzei _Telegraf _teicis investīciju uzņēmuma _Prudentia _partneris un investīciju baņķieris Ģirts Rungainis.

Par R.Abramoviča ierašanos Latvijā zināms vien otrdien konkursa Jaunais vilnis atklāšanas preses konferencē pateiktais skopais – 29.jūlijā -, un tas, ka viņa lieljahta Pelorus tiešām pietauvojusies Rīgas ostā. Tiesa, uz tās atrodoties vien jahtas apkalpe, bet krievu valodā rakstošie mediji prognozē, ka miljardieris Latvijā varetu ierasties ar lidmašīnu.

Kas pasaulē vienam no bagātākajiem cilvēkiem darāms Latvijā? Mediji zina par diviem notikumiem – apmeklēt Jaunā viļņa koncertu un piedalīties naftas uzņēmuma TNK-BP kontrolpaketes īpašnieka un arī miljardiera Mihaila Frīdmana privātajā ballītē.

Tiesa, laikraksts Telegraf trešdien raksta, ka R.Abramovičam varētu būt arī citas intereses Latvijā, minot, ka šogad dažādu Krievijas uzņēmēju interese par Latvijas uzņēmumiem esot teju vai psihoza. Savukārt konkurss Jaunais vilnis, kā zināms, ir laba vieta, lai nokārtot biznesa darījumus.

Telegraf raksta, ka varas gaiteņos saklausītas divas versijas par krievu interesi – pirmā – viņus interesē Latvijas valsts uzņēmumu iespējamā privatizācija, kas varētu notikt nākamās Saeimas un valdības laikā, otrā – interese par Latvijas privātuzņēmumu aktīviem, pirmām kārtām – par Rīgas un Ventspils tranzītu.

Ģ.Rungainis laikrakstam Ventspils tranzīta uzņēmumu nākotni prognozē šādi: «Nedomāju, ka uzņēmumus nopirks tieši Abramovičs. Cik zinu, viņš ieradīsies atpūsties un «tusēt». Visdrīzāk pircēji, ja darījums patiesi notiks, būs [Krievijas] valsts uzņēmumi Transņetj vai Gazprom

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas