Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Afganistānas aizsardzības ministrs pateicas Latvijai

Afganistānas aizsardzības ministrs ģenerālis Abduls Rahims Vardaks šodien NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) ietvaros Latvijas aizsardzības ministram Imantam Lieģim pateicās par ieguldījumu Afganistānas drošības veicināšanā.

«Vēlos pateikties militārajiem padomniekiem, kas apmāca mūsu armiju, lai tā pēc iespējas ātrāk spētu uzņemties atbildību par Afganistānas drošību. Droša Afganistāna ir katra afgāņa karstākā vēlēšanās. Paldies, ka jūs palīdzat afgāņu tautai, to novērtēju gan es, gan mans prezidents,» teica Afganistānas ministrs.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja NATO stratēģijas Afganistānā īstenošanas gaitu, Afganistānas drošības spēku attīstību, kā arī valsts stabilizēšanas reģionālos aspektus. Tika apspriesta arī Latvijas sadarbība ar Afganistānu nemilitāro kravu tranzītā un Nacionālo bruņoto spēku ieguldījums Starptautisko drošības atbalsta spēku operācijā (ISAF) Afganistānā, informē Aizsardzības ministrijas preses nodaļa.

Šī ir Afganistānas aizsardzības ministra pirmā vizīte Latvijā. Vizītes ietvaros Afganistānas ministram paredzēta iespēja apmeklēt Ādažu bāzi un tikties ar karavīriem, kuri gatavojas starptautiskajai operācijai Afganistānā.

Latvija piedalās NATO vadītajā starptautiskajā operācijā Afganistānā kopš 2003.gada februāra. ISAF mērķis ir sniegt atbalstu Afganistānas valdībai stabilizācijas un atjaunošanas procesā.

Patlaban NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos Afganistānā dien vairāk nekā 170 Latvijas karavīru, no kuriem vairāk nekā 30 karavīru dienesta pienākumus pilda kopējā Latvijas un ASV Operacionālās sadarbības padomnieku grupā, veicot Afganistānas Nacionālās armijas vienības vadības un karavīru apmācību valsts austrumu provincēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas