Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aģentūra: Aizdomās par ES naudas izkrāpšanu tur Dailes teātra direktoru Līni

Pašreizējais Dailes teātra direktors Aivars Līnis tiek turēts aizdomās par 21 000 lata izkrāpšanu no Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem laikā, kad viņš bija Eiropas Komisijas (EK) delegācijas Latvijā administratīvais asistents, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Arī pats Līnis aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir informēts par viņam piemēroto aizdomās turamā statusu.

Viņš stāstīja, ka bijis uzaicināts "uz vienu sarunu" KNAB, taču nevēlējās sniegt sīkākus komentārus par savulaik notikušo. "Man pašlaik pilnībā nav komentāru. [...] Tas ir viņu [KNAB] pienākums un darbs," teica Līnis.

Dailes teātra direktors sacīja, ka savulaik Eiropas Komisijas delegācijai Latvijā vispār neesot bijis tādas štata vietas kā grāmatvedis. Viņš bijis delegācijas administratīvais asistents un daļēji pildījis arī grāmatveža funkcijas.

Līņa rīcībā arī neesot informācijas, kurš ir otrais cilvēks, kuram šajā lietā piemērots aizdomās turamā statuss.

Jau vēstīts, ka KNAB, izmeklējot iespējamu naudas izkrāpšanu no ES līdzekļiem, pagājušajā nedēļā atzinis par aizdomās turēto bijušo Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā administratoru – grāmatvedi.

KNAB kopš 2008.gada septembra veic izmeklēšanu kriminālprocesā, kas uzsākts, balstoties uz Eiropas Krāpšanas apkarošanas biroja (OLAF) sniegto informāciju par bijušā Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā darbinieka realizētām, iespējams, krāpnieciskām darbībām. Izmeklēšanā, kas veikta sadarbībā ar OLAF gan Briselē, gan Rīgā, tika iegūtas ziņas, ka toreizējais EK delegācijas Latvijā administrators – grāmatvedis ir veicis pārskaitījumus no ES līdzekļiem uz fiktīvu uzņēmumu kontiem par nenotikušu semināru organizēšanu. Izmeklēšanā noskaidrots, ka izkrāpti aptuveni 21 000 latu.

KNAB par aizdomās turētām ir atzinis divas personas – bijušo EK delegācijas administratoru par krāpšanu lielā apmērā un kādu privātpersonu par krāpšanas lielā apmērā atbalstīšanu.

Abām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

(papildināta ar pirmajām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas