Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Aģentūra: šodien varētu būt pēdējā siltā diena, šonedēļ - pirmā rudens vētra

Otrdien gaisa temperatūra visā Latvijā paaugstināsies līdz +20..+24 grādiem, un pašreizējās sinoptiķu prognozes liecina, ka tik silts laiks šogad vairs nebūs.Starp mākoņiem uzspīdēs saule, vietām nedaudz un īslaicīgi līs. Vairāk nokrišņu būs dienas pirmajā pusē valsts austrumu daļā, Latgalē iespējams arī pērkona negaiss. Dienas gaitā pastiprināsies dienvidrietumu vējš.

Savukārt trešdien un ceturtdien Latvijas piekrastē gaidāma pirmā rudens vētra. Virs Skandināvijas dienvidiem atrodas augustam neierasti spēcīgs ciklons, kura centrs trešdien nonāks virs Baltijas jūras. Tā ietekmē trešdien un ceturtdien Latvijā pūtīs spēcīgs vējš, kas piekrastē sasniegs vētras spēku, prognozē sinoptiķi.

Stiprākais vējš gaidāms no trešdienas pēcpusdienas, kad dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās jūras piekrastē Kurzemē sasniegs 20-24 metrus sekundē (m/s), bet Ziemeļvidzemes piekrastē - 19m/s. Naktī uz ceturtdienu, vējam iegriežoties no rietumiem, Vidzemes piekrastē gaidāma vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 20-23m/s. Citviet valstī vēja brāzmas lielākoties nepārsniegs 17m/s.

Vēja ātrums virs 20m/s uzskatāms par vētru. Šāds vējš var lauzt koku zarus un atsevišķus kokus, izkustināt no vietas vieglus priekšmetus. Jau ceturtdienas vakarā vējš visā valstī pilnībā norims.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas