Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aivars Ozoliņš: Dāvana Putinam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Fredijs Krīgers
F
Eiropai neko skaidrot nevajadzēs. Eiropā jau vairākas desmitgades ir atzīts, ka vācu karavīri bija labi apmācīti un vadīti un ne katrs vācu karavīrs bija idejiskais nacists. Arī Krievijā tas ir zināms jau no PSRS krišanas (pirmais man zināmais objektīvais apraksts par vācu armiju - Borisa Špakovska "Vēlreiz par nezināmo vērmahtu", 1991.g. oktobris. Un pat no antikomunisma tālu stāvoši cilvēki, piemēram Aleksejs Isajevs, par vācu armiju vairs neraksta padomju naidīgi bļaustīgi neko nezinošajā stilā.
Fredijs Krīgers
F
Pirmie, kas aizgāja uz fronti, bija brīvprātīgie. Kara beigās - iesauktie. Armija ir tāds kantoris, kam vārdi "negribu" un "neiešu" nav zināmi. Starp citu, nesen krieviski iznākušajā aprakstā "SS divīzijas: vēsture, organizācija, cīņas" ir objektīvi apskatīti visi leģionāri, arī latviešu (tikai faktu uzskaitījums bez aģitpropa un padomju saukļiem). Tātad - arī leģionu var vērtēt objektīvi, bijusi tik gribēšana.
Drak
D
ТЯЖЕЛО БУДЕТ ЕВРОПЕ ОБЪЯСНИТЬ ПОЧЕМУ У НАС НАРОДНЫЕ ГЕРОИ БЫВШИЕ СОЛДАТЫ ГИТЛЕРОВСКОЙ АРМИИ. НО У КАЖДОГО СВОИ ВЗГЛЯДЫ БЫЛИ НА ЖИЗНЬ В ТО ВРЕМЯ - КТО-ТО НЕ ХОТЕЛ БЫТЬ В СОСТАВЕ СССР, А КТО-ТО НЕ МОГ СЕБЯ ВИДЕТЬ В СОСТАВЕ РЕЙХА, ВОТ И ШЛИ В СВОИ АРМИИ (ИЛИ ИХ ЗАГРЕБАЛИ ССовцы ИЛИ НКВдешники). А ВОТ ТЕХ КТО БЫЛ В СОСТАВЕ ЛАТВИЙСКОЙ АРМИИ И ЗАЩИЩАЛ РИГУ - ТЕМ ВЫСШУЮ НАГРАДУ ДАТЬ НАДО - ОНИ НЕ ПОШЛИ В ДРУГИЕ АРМИИ!!!!
heh
h
Nevajag pārvērtēt izsūtīto un nogalināto skaitu... pirms vāciešiem izsūtīja daudz mazāk, nekā pēc... Man ar rados ir izsūtītie, bet viņiem gan vairs nebija ne veselības ne arī uzņēmības lai cīnītos, tik vien palikušas bailes par savu ģimeni... P.S. Man stāstīja, ka leģionārus vācieši vervēja, nevis viņi brīvprātīgi stājās, tā ka nezin par to nešaubīgumu... un tas pats bija, kad nāca sarkanie. Tā ka atslābsti - latvietis nav vairāk vai mazāk latviskāks tikai no tā vien ka viņš ir vai nav bijis leģionāros... :D
tfu
t
TB/LNNK ir klasiska KGB inspiraacija. Tiesa paareejaas varas partijas nav labaakas. Tikai taas neizskataas tik pretiigi kaa shie kangari.
heh
h
Raksts jau nav par apdomību, bet par TB/LNNK saitēm ar Krieviju... Par Normundu Grostiņu gan nav šaubu... ;)
Barons
B
Leģionāru lieta vēl joprojām nav vēsturiski novērtēta. Un kādreiz tas ir jāizdara. Tam nav jāmeklē speciāls laiks, lai tikai nesaniknotu "mīļo un dārgo māti Krieviju". Leģionu radīja pati Krievija 1941. gadā izsūtot pilnīgi nevainīgus Latvijas iedzīvotājus. Ja es būtu dzīvojis tajā laikā, tad pilnīgi nešaubīgi būtu Latviešu Leģionā, lai tikai varētu nokniebt vismaz kādu utaino. Tas nu ir pilnīgi nešaubīgi... Un tam nebūtu nekāda sakara ar Hitlera pavēlēm. Hitlers tikai deva Leģionāriem iespēju atriebt savas tautas izsūtīto daļu.
imis
i
Liekas, autors galigi sagajis sviestaa. TB ir vieniga kas vel aktivi cinas pret maskavas spiedienu uz latvijas politkiem, be autors so cinu nez kapec nosauc par saspeli. Liekam ozolina patriotiska trukums sasniedzi tadu pakapi, ka vien vienigo patriotisko latvijas partiju megina iznconat ar nekaunigiem apmelojumiem
Altin Yildiz
A
Ozoliņš un viņam līdzīgie provokatori ir vislabākā dāvana Putinam.
xxx
x
Vai filma Padomju Stāsts arī ir provokācija?Tad varbūt vispār neko nedaram un klanamies visu priekšā???Ko???
Fredijs Krīgers
F
Runa ir par "nopietnības pakāpi". No nosauktā kritušo skaita redzams, ka karošana pamatā notika ar "komunistiem un komjauniešiem", tātad vietējiem. Nav šajā sarakstā ne sadedzinātu armijas autokolonnu, ne uzspridzinātu tiltu un vilcienu, par sagrautiem garnizoniem nemaz nerunājot. Otrkārt , nav nosaukti pašu partizānu zaudējumi - kāpēc? Nebija tādu? Nemirstīgie Makleodi partizāņoja? :D Partizāni izdarīja tik, cik varēja izdarīt stihiska pretošanās kustība. Ne vairāk un ne mazāk. Šīs fabulas morāle ir vienkārša: arī bez sabiedrotajiem mēs varam cīnīties, bet šīs cīņas iznākums ir iepriekš paredzams. Tas būtu jāņem vērā šodienas "eiroskeptiķiem" un "NATO kritiķiem", nevienu v;ardā nesaukšu, jo katrs pats zinās, uz ko tas attiecas.
Fredijs Krīgers
F
Jau seno ķīniešu autoriem bija zināms, ka "vislabākais - izjaukt ienaidnieka plānus [panākot savu bez kara]; ja to nevaram, tad atstāt ienaidnieku bez sabiedrotajiem; ja arī to nevaram, tad sliktākais - karot ar ienaidniekam armiju". Hitleram izdevās iebiedēt Rietumeiropas miermīļus un iedzīt Čehoslovakiju starptautiskā izolācijā. Vācija būtu varējusi pret čehiem nolikt vairāk nekā 1,5 miljonu, ar tankiem un aviāciju arī Hitleram viss bija kārtībā, lai gan tanki pārsvarā bija vieglie (kā visām 1930. gadu valstīm). Ko no tā var mācīties? Ka miermīlība ir bīstams spēks un tikai ar vienotu Eiropu agresors netiks galā. Un vēl jāatceras, ka Kremļa biedrī viltībā ir pārāki pat Hitleru.
Zigurds
Z
Jums nav taisnības! Ka čehoslovāku 1,5 miljonu armija ar 300 tankiem un 1000 lidmašinām, ar nocietināto robežu, tika politiķu nodota, runāja visu laiku. Bet tagad, pēc Gruzijas notikumiem, izvērsta liela vecās politikas iznīcinoša kritika. Laikraksta DNES militārais komentētājs uzskata, ka rietumnieki padevās Hitlera blefošnai. Tieši tāpat kā tagad Eiropā ņem par pilnu Putina melīgo blefošanu. Čehoslovāku labi apmācītā armija bija nopietns spēks un ja Hitlers būtu zinājis, ka notiks karošana, droši vien būtu atteicies no avamtūras. Šajā sakarībā Čehijā kara muzejā tiek uzstādīts viens no viņu pirmskara tankiem, kas pardzīvojs karu.
Anna
A
"Maskavas saspēle ar Latvijas "nacionālajiem" radikāļiem ir gadiem kopts, pastāvīgi atražots, līdz mielēm pazīstams scenārijs" Žēl, ka tikai tagad šīs lietas tiek sauktas īstā vārdā, jo šis scenārijs pēdējo 17 gadu gaitā ir nodarijis mūsu valstij tik daudz ļauna !
TV
T
Žetons Ozoliņam! TB sen ir mirusi divu iemeslu dēļ: 1. tajā ir dobelis, tabūns batjka u.c. 2. tā darbojas prettautiskajā mākoņtēva, lembja un šlosera koalīcijā un kopīgiem spēkiem ,,ekonomikas guru,, zīles vadībā ir noveduši Latviju uz 'finansiālā bezdibeņa malas. Vēl tikai viņiem vajag atbalstīt lata devalvāciju, jo viņu maizes tēvi sen jau savus oligarhu miljonus latosa neglabā. Ta TB savu melno misiju būs izpildījusi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas