Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aivars Ozoliņš: Irāka svin

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kents
k
secinājums: nevis Irāka svin, bet gan ideoloģiskā koklīte kaut ko svin
kents
k
i.f. ASV IR TIESIIBAS UZSPIEST REZHIIMA MAINJU CAUR MILITAARU SPEEKU atbilstoši ANO Hartas 41. un 42. paragrāfam neviena dalībvalsts nevar ieviest ANO Rezolūcijas vienpusēji ar militāriem līdzekļiem, ja Drošības Padome nenolemj ka ir noticis rezolūcijas pārkāpšanas fakts, ka visi nemilitāri līdzekļi ir izsmelti un konkrēti (!) pilnvaro militāra spēka pielietošanu. Tas notika 1990.g. novembrī kad ANO DP pieņēma rezolūciju 678 attiecībā pret Irākas okupāciju Kuveitā. Kad Irāka atvilka savus spēkus 1991.g. martā šī rezolūcija bija sevi izsmēlusi. Juridiski - konflikts par ANO inspektoru piekļūšanu un Irākas MII - vienmēr ir bijis starp ANO un Irākas valdību, nevis starp Irāku un ASV. Lai gan Rez.678 kas pieprasa Irākas atbruņošanu bija visdetalizētākā, tajā nekas netika runāts par militāru līdzekļu pielietošanu tās izpildē. Un arī pārējās rezolūcijās nekas tāds netika nolemts. Normāla kārtība gadījumā kad rezolūcija tiek pārkāpta ir, ka jebkurš lēmums to īstenot dzīve ir jāpieņem visai Drošības Padomei - nevis ASV vienai pašai. ASV uzstādījums, ka tā var vienpusēji nolemt uzbrukt suverēnai valstij pašos pamatos grauj kolektīvās drošības principu un sekmē starpt. haosa rašanos.
kents
k
i.f. INSPEKTORI NEVAR NODROSHINAAT KA IRAAKA NEIEGUUS MII tieši ANO inspekciju darba rezultātā tika iznīcināti Irākas MII, to palaišanas iekārtas un spējas saražot šādus ieročus. 8 gadu laikā UNSCOM iznīcināja 38 000 ķīmiskos ieročus, 480 000 litrus ķīmisko ieroču aģentus, 48 raķetes, 6 raķešu palaidējus, 30 raķešu galviņas, kas bija modificētas lai nestu ķīmiskos vai biol. aģentus un simtiem iekārtu ar iespējām saražot ķīmiskos ieročus. 1997.g. Unscom direktors Ričards Butlers ziņoja, ka 817 no 819 Padomijas piegādātajām tālas darbības raķetēm, ir iznīcinātas. Daži duči Irākas saražotās raķetes ir palikušas neuzskaitītas, bet, ka to darbības rādiuss ir diezgan apšaubāms. Savos 3 pēdējos darbības gados unscom nebija ieguvusi nevienu pierādījumu, ka Irāka būtu slēpusi aizliegtos ieročus. Unscom inspektoru darbības traucēšana bija ierobežota attiecībā pret slepeniem objektiem kas bija pārāk mazi lai izgatavotu vai uzglabātu ķīmiskos vai kodolieročus. ASV ļaunprātīgi izmantoja inspekcijas lai uzstādītu noklausīšanas iekārtas lai noklausītos Irākas drošības iestādes. ASV lai dotu milj. triecienus pret Irāku deva Butleram norādījumu lai tas 1998.g. izprovocē Irāku pārkāpt vienošanos pilnībā sadarboties ar UNSCOM. Nekonsultējoties ar ANO DP kā tas pienāks, Butlers paziņoja irākiešiem, ka viņš anulē vienošanos attiecībā par slepenajiem objektiem un pieprasīja Bāth partijas štābu pakļaut inspekcijai, lai gan skaidrs, ka neviens tādā vietā neglabās MII. Kad irākieši atteicās izpildīt šo prasību, Klintons pieprasīja Butleram izvākt UNSCOM no Irākas un ASV 4 dienas bombardēja Irāku, kas deva irākiešiem ieganstu noraidīt inspektoru atgriešanos. un bija skaidrs, ka tikmēr, kamēr ASV runās par režīma maiņu Irākā tikmēr mazticams, ka Irāka parakstīsies uz inspekciju atkārtotu ielaišanu.
kents
k
.f. NEKAS CITS NEAPTURĒS SH AR VIŅA MASU IZNĪCINĀSHANAS IEROČIEM SH ir pastāvīgi apliecinājis, ka viņš vispirms uztraucas par sava paša izdzīvošanu un saprata, ka jelkāds mēģinājums lietot MII pret ASV vai tās sabiedrotajiem nenovēršami novedīs pie viņa paša iznīcināšanas. Tieši tāpēc viņš tos nelietoja Persijas Līča kara laikā, lai gan viņam uzbruka lielākā starpt. spēku koalīcija pasaules vēsturē . Bet pirms Persijas līča kara viņš gan neminstinājās tos pielietot gan pret Irānas spēkiem (jo zināja, ka tā ir starpt. izolācijā) gan pret kurdu civilajiem Un varbūtība, ka viņš tos pielietotu pieauga tieši ASV iebrukuma gadījumā ar mērķi viņu gāzt - jo tad viņam vairs nekā nebūtu ko zaudēt, bet kā zinām ASV šāda iespēja īpaši neuztrauca Un SH attīstīja MII nevis lai tos nodotu ter.org kas tos varētu vērst pret viņu pašu, bet gan ekskluzīvi savai lietošanai ( kā līdzekli lai mazinātu ASV iebrukuma varbūtību) un apsargāja tos ļoti uzmanīgi - kā savu acuraugu . Bet ASV radītā iebrukuma haosā tieši pieauga varbūtība, ka šos MII kontrabandas ceļā izvestu no valsts un tie nonāktu ter.org rokās.
kents
k
i.f. IRAKAS SAVALDIISHANA IR IZGAAZUSIES TAAPEEC JAAUZBRUK IRAAKAI lai gan dažas valstis dēļ humanitāriem apsvērumiem apgāja ekonomisko sankciju režīmu pret Irāku , tomēr militārais embargo tika ievērots pilnībā. Un turklāt tikai dēļ no Krievijas, Vācijas, Francijas, Lielbritānijas un ASV importētajām tehnoloģijām un izejmateriāliem Irāka varēja 1980-tajos gados attīstīt savas bioloģisko, ķīmisko un kodolieroču programmas. Pirms ASV agresijas Irākas bruņotie spēki bija 1/3 no tā spēka, kāds bija pirms Kuveitas iebrukuma. Lai gan Irākai neprasīja lai tā samazina savus militāros štatus, tomēr tās ieroču iznīcināšana un valsts ekonomiskais sabrukums panāca tieši šādu efektu. Irākas flote bija tikpat kā neeksistējoša un tās gaisa spēki bija tikai sīka daļiņa no tā, kas bija pirms Kuveitas. Militārais budžets ir tikai 1/10 no tā daudzuma ko tērēja 80-tajos. Buša adm. nespēja sakarīgi izskaidrot kāpēc tad kad Irāka bija ēna no tās kādreizējās varenības tā pēkšņi kļuva tāds drauds, ka bija nepieciešams to okupēt un tās vadītāju nomainīt - to pašu vadītāju, kuru Vašingtona pa kluso atbalstīja kad Irāka bija reģionālā lielvara IAEA 1998.g. paziņoja, ka Irākas kodolprogramma ir pilnībā demontēta. UNSCOM novērtēja, ka 95% Irākas ķīmisko ieroču programmas ir uzskaitītas un iznīcinātas. Irākas spējas attīstīt biol. ieročus ir lielākas, jo šādu programmu ir vieglāk noslēpt. Tomēr UNSCOM atzīmēja, ka faktiski visas Irākas uzbrukuma raķetes un palaišanas sistēmas ir uzskaitītas un iznīcinātas. Atjaunot uzbrūkošās milj. spējas no nulles šādos apstākļos (embargo) bija neiedomājami.
kents
k
ideoloģiskajiem filtriem par situāciju pirms ASV 2003.gada agresijas pret Irāku Ideoloģiskais Filtrs (i.f.) : IRAAKA SNIEDZA ATBALSTU AL-QAEDAI UN IR CENTRS ANTI0AMERIKAANISKIEM TERORISTIEM Buša administrācija nav sniegusi ticamus pierādījumus, ka Irākas režīmam bija kādi lietišķi sakari ar al-qaedu. Neviens no 9-11 teroristiem nebija irākietis, neviena vadošā figūra al-qaedas nav irākietis, kā arī al-qaedas finansēm nav nekāda sakara ar Irāku. Ir mazticami, ka laicīgajam Batistu režīmam, kas mežonīgi apspieda islāmistus Irākā, būtu cieši sakari ar bin Ladenu un viņa sekotājiem. Saūdu Arābijas princis bin Faizals (agrāk izlūkošanas šefs) apgalvo, ka bin Ladens dēvēja SH par atkritēju, neticīgo un tādu, kam nav nekā kopēja ar islamticīgo. Un bin Ladens 1990.gadaa piedāvāja noorganizēt vairāku tūkstošu mudzhahedīnu armiju lai atbrīvotu Kuveitu no Irākas okupācijas. Ir bijuši ziņojumi par ekstrēmistu grupām kas darbojušās Irākas ziemeļos, bet tās bija kurdu teritorijas, kas atradās ārpus Bagdādes kontroles kopš Persijas Līča kara beigām. Agrākie Irākas sakari ar teroristu organizācijām ir saistīti ar laicīgām grupām tāda kā Abu Nidala vadītā palestīniešu frakcija, kas uzdarbojās pret Arafata PLO. Jocīgi, bet Vašingtona pārtrauca uzskatīt Irāku par terorismu atbalstošu valsti tieši tad kad Irāka visvairāk atbalstīja Abu Nidalu - iemesls pavisam prozaisks - lai varētu atbalstīt Irākas agresijas kampaņu pret Irānu. Jocīgi, tiešām:( Irāka tika atjaunota šajā kategorijā tikai pēc iebrukuma Kuveitā 1990.g., lai gan ASV ierēdņi nespēja uzrādīt sakarus ar ter. org. Valsts dep. ikgadējais pētījums „Patterns of global terrorism” nevarēja nosaukt nevienu starpt. ter. akciju, kas būtu saistīta ar Irākas valdību. CIP ziņojums noradīja, ka irākieši uzkrītoši izvairījās no darbībām kas būtu vērstas pret ASV vai tās īpašumiem ārvalstīs, lai Vašingtonai nebūtu iemesla atkal uzbrukt Irākai. Pēdējais piemērs ko ASV ierēdņi varēja "piieshuut" Irākai bija it kā Irākas aģentu plānu nogalināt bijušo prezidentu Bušu 1993.gadaa, kas prieks Klintona bija pietiekams iemesls lai nobombardētu Bagdādi - gan izlūkošanas pārvaldi gan civilos objektus Pirms iebrukuma Irākā 2003.g. jau bija skaidrs,, ka tas nevis likvidēs al-qaedas tīklu, bet tieši otrādi vairos anti-amerikānisma uzplūdus un mazinās arābu valstu vēlmi sadarboties ar ASV.
kents
k
+ ASV ar 850 mil. bāzēm ārvalstīs (īpaši strat.izejvielu tuvumā) + murgainas mil. doktrīnas par full-spectrum dominance (space,sea, land,air) + first-strike nuclear strategy (arī pret valstīm kurām nav kodolierocu) + uzskata sevi ārpus starpt. likumiem (ANO) iraakaa amerikaani ir "saveejie" -t.i. iraakieshi- liidz ar to vieteejo uzbrukumi vinjiem ir nevis pretestiiba iebruceejiem, bet gan noziegums (pret 'pilsonjiem' amerikaanjiem) liidz ar to prasa visbargaakos pasaakumus, kaa ,piemeeram noslauciit 650 000 iraakieshus liidz 2006.gada vasarai, + uzlikt miiksto iraakas atjaunoshanai piegriezjot finansiaalo skaabekli (sagraabaam vieteejo naftas industriju (kas okupaacijas karaspeekam nav atljauts dariit saskanjaa ar starpt.likumiem) un nemaksaasim nodokljus, liidz ar to nav naudas atjaunoshanas darbiem-elektriiba, kanalizaacija u.tml.- kaa rezultaataa palielinaas tieshi civilo upuru skaits no netiira dzeramaa uudens,slimiibaam ) vaardu sakot,ejiet pakaarties juus vieteejie necilveeki, jo mums kaa kristiigajiem r. asistiem ar bagaataam tradiicijaam shai jomaa , ir pilniigi pie kaata cik juus tur nospraagstat (taapat kaa neskaitiijaam savus upurus vjetnamaa,kambodzaa,laosaa u.t.t.)
kents
k
LV stratēģiskais saimnieks - ASV - ir GENOCĪDISTS: 1) iebruka Irākā bez ANO mandāta, kad Irāka neapdraudēja ASV - līdz ar to šis iebrukums ir agresija jeb smagākais starpt. likumu noziegums, kas no pārējiem kara noziegumiem atšķiras ar to, ka ietver visu pārējo kas seko ( Irākas gadījumā tas ir pilsoņu karš, ko ASV apzināti uzkurbulēja apmācot nāves brigādes iekšlietu ministrijā, kad lietas sāka iziet ārpus kontroles, jo irākieši masu demonstrācijās pieprasīja vēlēšanas un okupantu izvākšanos) kad britu juridiskie padomnieki blēram norādīja, ka iebrukums būs nelikumīgs, sākās intensīva "iemeslu" fabrikācija papildus tam , ka gandrīz veselu gadu pirms iebrukuma Irākā notika tās bombardēšana, lai samazinātu iespējamo pretestību downingstreetmemo. kur var iepazīties ar britu valdības oficiālajiem dokumentiem par šo intīmo "procesu" ar amerikāņu valdības pārstāvjiem, kurus nopludināja presē 2005.g. 1. maijā 2) kā okupācijas spēki ASV nepildīja pienākumus, ko tai uzliek starpt. likumi attiecībā pret irākiešiem - kā rezultātā pieauga mirušo skaits dēļ netīrā ūdens, kanalizācijas trūkuma dēļ, veselības aprūpes sistēmas sabrukums, kas sākās jau sankciju laikā (kuras neatcēla tikai dēļ ASV / Lielbritānijas veto - un kuru dēļ nomira 1.7 miljoni tai skaitā 1.2 mlj bērnu līdz 5 gadu vecumam) etc. 3) pēc Lancet pētījuma 650 000 nogalināto (lielākā daļa no uzlidojumiem + ASV patruļām 1000 patruļu dienā, kurām katrai jāizķemmē 30 mājas - tā arī tie cipari savācas + ASV sponsorētās/apmācītās nāves brigādes sk. augstākminēto saiti; nevis no bumbu sprādzieniem, kuros pieķerti tika arī briti, pārģērbušies par arābiem) LANCET metodika tā pati, kuru iepriekš izmantoja ASV un deva miljonus tās apmācībai un kuru atzīst visi vadošie speciālisti + Lielbritānijas Aizsardzības eksperts atzina The Ministry of Defence's chief scientific adviser said the research was "robust", close to "best practice", and "balanced". He recommended "caution in publicly criticising the study". A monstrous war crime With more than 650,000 civilians dead in Iraq, our government must take responsibility for its lies Immediately after publication, the prime minister's official spokesman said that the Lancet's study "was not one we believe to be anywhere near accurate". The foreign secretary, Margaret Beckett, said that the Lancet figures were "extrapolated" and a "leap". President Bush said: "I don't consider it a credible report". Scientists at the UK's Department for International Development thought differently. They concluded that the study's methods were "tried and tested". Indeed, the Johns Hopkins approach would likely lead to an "underestimation of mortality". The Ministry of Defence's chief scientific adviser said the research was "robust", close to "best practice", and "balanced". He recommended "caution in publicly criticising the study". 4) kara noziegumi Feludžā nomētājot civilos ar balto fosforu, napalmu, liedzot pieeju ambulancēm, aizturot pārtikas piegādes etc. etc. 5) cietumu sistēma guantanamo / abu graibas stilā 6) 4.7 mlj bēgļu 7) puse irākiešu ir bērni ,no kuriem 20% līdz 5 gadu vecumam ... 25% bērnu ir nepietiekams uzturs un 10 % cieš no akūti nepietiekama barības daudzuma .. 70% bērnu cieš no traumatic stress syndrome pārtikas sadales sistēma no kuras atkarīgi ir 5 miljoni irākiešu ir apdraudēta dēļ vardarbības ... aptuveni 2 miljoni (bēgļi valsts iekšienē) nevar tikt pabaroti dēļ vardarbības jo nemitīgi spiesti mainīt atrašanās vietu bezdarbs ir ~ 70% 75% ārstu farmaceitu ir pametuši valsti līdz ar to veselības aprūpes sistēma ir pilnīgi sabrukusi vārdu sakot, irākieši amerikāņus un viņu sabiedrotos pielīdzina mongoļiem, kas 1258.g. iebruka Bagdādē un nogalināja tās iemītniekus, nodedzināja bibliotēkas un nopostīja apkārtni
kents
k
jautājums: kad nosodīs Eiropas īstenoto vergu tirdzniecību (30 miljoni), kolonijās veiktos noziegumus (piemēram, Beļģija 20 gadu laikā līdz 1910.gadam noslaktēja 10 miljonus Kongo) tāpat ASV valdība neko šausminošu nesaskata pamatiedzīvotāju iznīcināšanā - indiāņi, vjetnamieši, irākieši + L-amerikā etc
kents
k
to ka dēļ ASV administrācijas sanctions of mass destruction 13 gadu laikā gāja bojā 1.2 miljoni civilo , pārsvarā bērni līdz 5 gadu vecumam (ANO dati) , ir tīrais sīkums jo kā Olbraita atzina tas ir "worth it" tāpat sīkums ir , ka regulārā Irākas bombardēšana un no-fly zonas nebija ANO sankcionētas , tāpat kā agresija 2003. gadā nelikumīga agresija pret citu valsti ir smagākais starp. likumu pārkāpums par ko pakāra nacistus. kas veic šādu agresiju ir arī atbildīgs par to, kas notiek šī agresora okupācijas laikā , tai skaitā, par pilsoņu karu, īpaši, ja šis agresors ir sekmējis šī pilsoņu kara izcelšanos (jo irākieši 18 mēnešus pieprasīja vēlēšanas un visi kandidāti un sabiedrība pieprasīja ASV karaspēka izvākšanos - līdz ar to agresoram , kas tā rūpējas par brīvību un demokrātiju, vajadzēja "iemeslu" palikt Irākā , - tāpēc arī sāka organizēt nāves brigādes) - tādi ir starpt. likumi
Zigurds
Z
Galu galā Husienu, kas savus pretiniekus izkausēja sērskābē, pakāra. Amerikāņiem to bija jāizdara uzreiz, turpinot savu karagājienu pēc Kuveitas atbrīvošanas. Gļēvie eiropieši to nepieļāva. Atradās cilvēdkmīļi, kas arī staļinismā nesaskata ko šausminošu. Tāpat kā putinisti krievos.
auers
a
Galvenais Irākas kara ieguvums ir profilakse pret diktatoriskiem režīmiem. Lai lielie puiši nejustos tik droši, izdarot civilnoziegumus pret saviem ļaudīm.
axis
a
Cik upuru prasiija Huseina vadītās Irākas karš ar Irānu, cik prasīja karš ar Kuveitu?
a
a
No Irākas izgāja, bet tikmēr Afganistānā sākuši lielāko operāciju kopš Vjetnamas kara laikiem. Irākā vien 6,5 gadu ilgās operācijas laikā, pēc neoficiļas informācijas, gājuši bojā simtiem tūkstoši civiliedzīvotāju salīdzinot ar 4300 karavīriem. Cik vēl upuru prasīs Afganistānā "cīņa ar talibiem"?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas