Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Aivars Ozoliņš: Štāba vadonis

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vilis
v
Mani sajūsmina raksts.
Surdīne
S
What is Corruptocracy? Corruptocracy is a corrupt, irresponsible, unethical, reckless, immoral, and cynical form of government very much prevalent today in many poor countries of Asia, Africa, and South America. It is introduced in the name of democracy to fool people. It is run by elected people who win elections by using corrupt money and threats to people. It may be perpetuated year after year because the same set of corrupt people gets elected by the unfair means. Corruption, Corruptocrats, and Crime (CCC) will humiliate, demoralize, and degrade the basic dignity of the people who are ruled by the Corruptocrats. These are nothing more than wolves in ship skin. They will divide the people and sow dissension among them so that the CCC will continue ransacking the country and the people. They make very attractive promises with no intentions to deliver them. They keep on confusing people by telling them that they got democracy and their leaders were elected by the ballot box. They declare that everybody in the world believes that democracy is the best form of government and that there is no alternative to democracy. Furthermore, they assure that all the rich and powerful countries practice democracy. All these pronouncements have totally confused the people and they (people) wonder if they really have the same democracy as in the rich countries. If so -how come they have no development? How come only the leaders become rich? How come people are dying of hunger? How come the leaders fight among themselves in sharing the loot? Well people, I have got bad news for you. You do not have a democracy. What you got is called Corruptocracy. Your elected leaders are nothing more than swindlers and thieves who are known as corruptocrats. They call themselves democrats and pretend to believe in democracy. Nothing could be further from the truth. Please do not be fooled. These are corruptocrats practice corruptocracy in the name of democracy.
Surdīne
S
Laura 13:42 Labāka par mazizglītotai tautai pilnīgi nederīgo demokrātiju ir meritokrātija - cieņas vērtu cilvēku vara. Tā gan ir iedibināma ar pūlēm, ar izglītošanu, un pirmām kārtām tas būtu darāms medijiem. ++ Vai Tu domāji Bangladešu? Starp citu, pēc korupcijas līmeņa mēs esam turpat, kur Bangladeša. Tā ka varbūt Tev ir taisnība? What is Meritocracy? Meritocracy is a political system in which leadership is selected on the basis of intellectual criteria. It is a system in which the talented, unselfish and hard working people are chosen and moved ahead on the basis of their achievement. In other words, it is providing leadership by able, qualified and talented people rather than those elected using fraudulent and unfair elections. Its basis is rewarding people based on their ability and hard work instead of class privilege or wealth. People under meritocracy will be rewarded and advanced only on the basis of their achievement and dedication and not on deception and corruption. Meritocracy is a system of government based on virtue, ethics, equality, human rights and justice. People who are hard working, dedicated, qualified, and possess high moral, integrity, prudence, self control, virtuous, ethical, and cultural values should run the government under meritocracy instead of criminals who happen to be elected by lying, deceiving, intimidating and terrorizing the people. Meritocracy considers development as an improvement and enhancement of human freedom. It is a process of expanding the real freedom for the people to enjoy. Under meritocracy people are provided with access to credit, freedom of expression and participation, social opportunities, entitlement to basic education, health care, protective security, and freedom to deal with others openly. If people are encouraged to do their best, it is possible to educate and lift them out of poverty and illiteracy. Basically, under meritocracy people will be empowered to be the masters of their own destiny and future. Meritocracy is dead against corruption because it (corruption) is like a disease, which serves as an impediment to development and investment. It is a problem when corrupt leaders travel to foreign countries and spend the crime money in a reckless way. It is a serious problem when the leaders become millionaires when people are destitute. It is problem when more and more people are becoming destitute when political leaders, government officials and the dishonest business man collect untold amount of wealth.
Labvēlis
L
Jā, pietrūkst latvietim Čavesa stingrā roka un tālredzība.
gm
g
"netaisos debatēt par pašsaprotamām lietām. Līderi un demokrātija nav nesavienojamas un antagoniskas kategorijas" -------------------------------------- Tur jau ir taa lieta, ka tikai demokraatijas var dot vislabaakos liiderus, kas rodas politiskaas konkurences rezultaataa. Tai pashaa laikaa jebkura valsts, kas ir paaraak atkariiga no personiibaam, atsevishkjiem cilveekiem kljuust viegli ievainojama. Austraaliju un Kanaadu peckara posmaa saukt par britu domiinijaam, maigi izsakoties, buutu paarspiileeti. Mazo valstu ietekmi nevar noniecinaat - "aste kas vicina suni" ir plashi paziistama lieta. Tas, ka Latvijai peecatmodas laikaa nav paveicies ar spozhiem politikjiem, tas ir nopietnu paardomu veerts. Aciimredzot, sisteemaa bija kaut kas taads, kas izsleedza, nepieljaava taadu paraadiishanos. Reaali noteiceeji, tie kuri domineeja - Shkjeele un Lembergs sisteemiski padariija politisko dziivi par netiiru un pazemojoshu ikvienam taas daliibniekam. Tas atgruuda domaajoshus, neatkariigus, stiprus un ar pashcienju apveltiitus cilveekus. Teelaini runaajot - sabiedriibas smadzenes izzhuva, degjenereejaas. Nebija taa, ka speeciigi cilveeki nemeegjeenija kaut ko dariit lietas labaa, bet vinji tika iesuukti afeeraas vai arii ja nepiekrita, tad masiivaa veidaa demonizeeti, metodiski nolieti ar dubljiem. Ne bez inteligjences vai intelektuaalju paliidziibas, starp citu.
zvirbulēns
z
A kādēļ nav pieminēta štāba varone Ēlerte ?
lno
l
Ir pasaulee neskaitaamas demokraatiskas valstis, kuras paardziivojushas kriizes un gadu desmitu labklaajiibas, stabilitaates gadus, kuras iztikushas bez iipashiem liideriem - saakot no Kanaadas, Austraalijas liidz pat Z-Eiropas valstiim. ______________________________ Nu britu impērijas dominiju pieminēšana nav labākais piemērs, bet arī tām ir bijuši savi līderi tāpat kā skandināviem. Mazo valstu iespaids uz pasaules politiku nav liels, tādēļ mazāk pamanāmi arī viņu vadītāji. Nezinu kā Tev, bet man tādi "līderi" kā Kalvītis, Slakteris, nerunājot par otrā plāna darboņiem kā Krauklis, Rugāte, Muižniece nereti radījuši neērtības sajūtu. Pietiks, netaisos debatēt par pašsaprotamām lietām. Līderi un demokrātija nav nesavienojamas un antagoniskas kategorijas..
DL
D
Piekrītu. DL
Laura
L
Labāka par mazizglītotai tautai pilnīgi nederīgo demokrātiju ir meritokrātija - cieņas vērtu cilvēku vara. Tā gan ir iedibināma ar pūlēm, ar izglītošanu, un pirmām kārtām tas būtu darāms medijiem.
gm
g
"Lielu pārbaudījumu brīžos bez līdera grūti panākt lūzumu. Bez personībām, kuru deficīts jūtams no pirmajām 2, republikas dienām nekā pozitīva nebūs." --------------------------------------------------- ------------------------- Ja politiskaa sisteema nespeej sevi glaabt bez taada neprognozeejama apstaaklja - kaa lidera atrashaanaas vai neatrashanaas, tad tas noziimee, ka sisteema ir nepilniiga. Ir pasaulee neskaitaamas demokraatiskas valstis, kuras paardziivojushas kriizes un gadu desmitu labklaajiibas, stabilitaates gadus, kuras iztikushas bez iipashiem liideriem - saakot no Kanaadas, Austraalijas liidz pat Z-Eiropas valstiim. Ari daudzaas citaas valstiis politiskaas sisteemas ir bijushas pashpietiekamas, haismaatiski, redzami un veiksmiigi liideri ir bijushi tikai kaa sisteemas veiksmes staasts nevis "no debesiim suutiiti naacijas glaabeeji". Protams, Latvija shobriid nodereetu kaads energjisks, gudrs un harismaatisks politikjis, bet taads kursh saprastu, ka nedriikst valsts liktenis nedriikst buut atkariigs no kaadas konkreetas personas. Kura var buut izcili lieliska, bet vienmeer paliks tikai cilveeks ar visaam no taa izrietoshajaam sekaam.
gm
g
"Kopš kura laika partijas pārstāv noteiktas vēlētāju grupas? Pirms vēlēšanām partijas piesmērējas noteiktām vēlētāju grupām, lai samedītu balsis." --------------------------------------------------- ----------------------------------------- Jaa, partijas paarstaav tos veeleetaajus, kuri uzticeejushi savas balsis taam. Tas, ka partiju priekshveeleeshanu uzvediiba nebija laba, tas, ka atbildiiba pret tiem pashiem veeleetaajiem nepilniiga, tas nenoziimee, ka sisteema ir atceljama, tas noziimee, ka taa ir jaauzlabo. Shobriid tas jau ir izdariit veicot uzlabojumus Veeleeshanu likumaa. Taa arii nebus panaceja, bet noziimiigs solis uz priekshu.,
lno
l
Lielu pārbaudījumu brīžos bez līdera grūti panākt lūzumu. Bez personībām, kuru deficīts jūtams no pirmajām 2, republikas dienām nekā pozitīva nebūs. Varbūt der mazliet atcerēties vēsturi - Rūzvelts lielās depresijas laikā, Čerčils un de Gols, Reigans un Tečere. Nevajag baidīt ar Staļinu un Hitleru. Tas piestāv Lato Lapsam, kurš saskatīja Repšē draudu demokrātijai. Cits jautājums vai mūsu sabiedrībai vajadzīgas personības, daudzi sabiedrības pilāri taču saprot, ka uz personību fona viņi paši eksponēsies ļoti slikti. Mēs taču esam "ļoti labi audzināti", mēs nemīlam, ka lietas sauc pareizajos vārdos.
Kaspers
K
Ozoliņš rakstā uzskaitījis populāru cilvēku priekšlikumus, tā arī nepasakot savas domas. Izskatās, ka viņš tagadējo kārtību uzskata labu esam. Ka esošā varas struktūra ne tuvu nav laba, man nav šaubu. Pirmskara Latvijas satversmes pieņemšana varas veidošanai bija kļūda. Otrās Latvijas veidošanas laikā bija pieejama pasaules pieredze, bet tā netika ņemta vērā. Latvijai vispiemērotākā ir ASV varas sistēma, tātad, divpartiju prezidentāla. Divpartiju sistēma ir piemērota zemēm ar mazu vēlētāju aktivitāti un politiski neskaidru situāciju, kā arī daudznāciju iedzīvotāju sastāvu. Tas palīdz izvairīties no nacionālisma izraisītiem ekscesiem. Prezidentāla varas struktūra nodrošina pienācīgu izpildvaras atdalīšanu no likumdošanas varas. Tas būtiski samazina korupciju, palielina likumdevēju darba ražīgumu.
DL
D
Kopš kura laika partijas pārstāv noteiktas vēlētāju grupas? Pirms vēlēšanām partijas piesmērējas noteiktām vēlētāju grupām, lai samedītu balsis. Pēc tam seko neizbēgama vilšanās, jo partiju īstās intereses nesaskan ar viņu apmāto vēlētāju interesēm. Ja ļautiņi nebūtu ar tik vārgu atmiņu, TP, LPP/LC u.c. nedabūtu vēlēšanās 5% balsu. VADONIS jau nu ne tik neatrisinātu tautas izgl'tošanas funkcijas. Vai nepietiek ar Staļinu, Ļeņinu, Mao, Kastro? Vajag vēl kādu? Vēlot veselo saprātu un labu atmiņu DL
lācis
l
Cik gan skaisti ir katru dienu nopelt un gānīt pilnīgi visus, izņemot sorosītus un to atbaltītājus. Kā ir būt par Patiesības ministriju pat tad, kad diena pieder Panamas ofšoram?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas