Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Aivars Ozoliņš: Tiesnesi uzmeta?

Ja Centra rajona tiesas priekšsēdētāja Velga Gailīte tiešām ir advokāta "Gūtupa" tējas baudītāja "Velta Gaidīte" grāmatā Tiesāšanās kā ķēķis, tad pēc Saeimas ceturtdienas aizklātā balsojuma, kurā viņa netika apstiprināta par Apgabaltiesas tiesnesi, šāds pseidonīms būs attaisnojies. Lai nu kurš tiesnesis, bet Gailīte varēja gaidīt pateicību gan no Puzes, gan no Mākoņiem.

Pirms trim gadiem tiesnese ar uzviju apmierināja Lemberga prasību prokuratūrai atsaukt viņa "godu un cieņu aizkarošās ziņas" tiesiskās palīdzības lūgumā Šveicei — uzdeva prokuratūrai "atsaukt un apmainīt" visu dokumentu. Cits tiesnesis pēc tam nosprieda, ka viņai vispār nebija tiesību pieņemt šo prasību izskatīšanai civiltiesiskā kārtā. Pērn septembrī Gailīte atcēla izmeklēšanas pagarinājumu tā dēvētajā digitalizācijas lietā. Arī šo lēmumu cits tiesnesis pēc tam mainīja. Gailīte nezinot "izrēķināšanās autorus", taču norāda uz kādām avīzēm, kuras "man uzbrūk vairāk". Viens no minējumiem par Saeimas lēmumu tiešām varētu būt, ka divām trešdaļām deputātu sabiedriskās domas iespaidā bija uznākusi sirdsapziņas lēkme. Cits ir banālāks. Koalīcijai priekšā vairāki smirdīgi darbi — jāsakārto prezidenta atpakaļ atmestais likums par naudas atmazgāšanu, lai Lembergs paēdis un Zatlers mierīgs, un jāpadzen Loskutovs. Gailīte pašlaik nav prioritāte, krusttēviem nav vajadzīga lieka šmuce pirms ģenerāluzbrukuma tiesiskumam, un viņu uzmeta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas