Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Aizkraukles arodvidusskolas kļūda valsts budžetam izmaksās pusmiljonu latu

Aizkraukles arodvidusskola bez konkursa noslēgusi līgumu ar būvniekiem, kas valstij neļaus atgūt no Eiropas reģionālās attīstības fonda pusmiljonu latu, svētdien ziņo raidījums De facto un norāda, ka neviens notikušajā vainu nav uzņēmies – ne skolas direktors, kas līgumu slēdzis, ne Izglītības ministrijas ierēdņi, ar kuriem direktors sakās visu saskaņojis.

Aizkraukles arodvidusskolā pirms trīs gadiem rīkotajā iepirkuma konkursā par skolas dienesta viesnīcas renovāciju uzvarēja būvfirma B&B. Ar firmu arī tika noslēgts līgums, bet uzņēmumam sākās problēmas un tika uzsākts maksātnespējas process.

Pirms gada arodvidusskola par renovācijas darbiem izlēma noslēgt līgumu ar pavisam citu nesaistītu firmu – SIA Betonprofs.

Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) direktore Dita Traidās skaidro, - lai renovācijas projekts varētu pretendēt uz Eiropas struktūrfondu naudu, šādu līgumu bez konkursa slēgt nevarot un tas nozīmē, ka valsts pusmiljonu no ERAF atpakaļ nedabūs.

VIAA projektu uzrauga kopš vasaras, bet dīvainais līgums ticis noslēgts pagājušā gada februārī. Skolas direktors Jānis Ikaunieks apgalvo, ka ir informējis Izglītības ministriju par jauno līgumu, tomēr ar ko tieši ministrijā runājis – tā ierēdņa uzvārdu neatklāj.

Izglītības ministrijas Profesionālās izglītības un vispārējās izglītības departamenta Izglītības iestāžu pārvaldības nodaļas vadītāja Gunta Šmaukstele Aizkraukles arodvidusskolas direktora teikto noliedz un De facto skaidro, ka viņas darbinieki šādu informāciju nav saņēmuši. Viņa uzskata, ka visa atbildība par notikušo jāuzņemas skolas direktoram, kurš atbild par projekta īstenošanu.

VIAA izpētījusi, ka līdzīga situācija draud arī Ogres Meža tehnikumam – arī tur bez konkursa pārslēgts līgums ar būvniekiem, kas valsts budžeta nozīmētu 300 tūkstošus latu, kas nav atgūstami no Eiropas fonda.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas