Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Aiztur vēl četras personas par nelikumīgu munīcijas glabāšanu

Turpinot izmeklēšanu kriminālprocesā par nelikumīgu šaujamieroču iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju tiesībsargiem izdevies aizturēt vēl četras personas, tostarp vienu policijas darbinieku un divas Nacionālo bruņoto spēku amatpersonas.

Aizvadītajā nedēļā aizturētas divas NBS Sauszemes spēku 2. kājnieku bataljona amatpersonas, viens policijas darbinieks un kāda civilpersona. Visiem aizturētajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Sankcionētu kratīšanu laikā pie aizturētajām personām policijas darbinieki atrada un atsavināja 1900 patronas, 9 granātas un 2 šaujamieročus. Kopumā šajā kriminālprocesā ir jau 13 aizdomās turētās personas.

Jau vēstīts, ka oktobrī aizdomās par nelikumīgu šaujamieroču iegādāšanos, glabāšanu un realizāciju tika aizturētas četras personas pie kurām atsavināja lielu daudzumu nelikumīgi glabātu ieroču, munīcijas un sprāgstvielu. Turpinot izmeklēšanu tika aizturētas vēl vairākas NBS amatpersonas un civilpersonas.

Par minēto faktu tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas „Par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem vai ar arestu, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas