Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aizvadītajā naktī ūdens līmeņa celšanās novērota Ogres upē, septiņi cilvēki evakuēti

Aizvadītajā naktī strauja ūdens līmeņa celšanās par aptuveni pusmetru novērota Ogres upē, aģentūru BNS informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Glābēji ap plkst. 7.30 no divām mājām applūdušās dārzkopības biedrības "Ogre" teritorijā evakuējuši arī septiņus cilvēkus. Patlaban ūdens līmenis Ogres upē, salīdzinājumā ar naktī novēroto, atkal ir samazinājies.

VUGD saņemts arī kāda Ādažu iedzīvotāja zvans par ūdens līmeņa celšanos Gaujā, un šī informācija patlaban tiek pārbaudīta.

Daugavā lielākā ūdens līmeņa celšanās aizvadītajā diennaktī novērota pie Krāslavas, neliela ūdens līmeņa paaugstināšanas ir vērojama arī posmā starp Krāslavu un Jersiku.

Krāslavas novada domes civilās aizsardzības speciālists Jānis Skerškāns aģentūrai BNS pastāstīja, ka svētdienas rītā situācija Krāslavā ir mierīga, un naktī ūdens līmenis ir cēlies tikai par vienu centimetru.

Satraukums pilsētā gan ir valdījis sestdienas vakarā, kad 5 - 6 kilometrus lejpus Krāslavas Daugavā izveidojies ledus sastrēgums, kā rezultātā ūdens līmenis upē stundas laikā paaugstinājies par aptuveni 50 centimetriem. Krāslavas civilās aizsardzības komisija pat apsvērusi iespēju pieprasīt ledus spridzināšanu, taču aptuveni stundas laikā ledus sastrēgums ir sakustējies un situācija upē stabilizējusies.

Skerškāns norādīja, ka svētdienas rītā ūdens līmenis Daugavā pie Krāslavas ir aptuveni divus metrus zem kritiskās robežas, nekādi ledus sablīvējumi nav vērojami un upes krastos krājas tikai vižņi.

"Pēc manā rīcībā esošās informācijas, šobrīd ledus sablīvējums veidojas vairāk pie Daugavpils," sacīja speciālists.

Savukārt Lielupē pie Jelgavas un Kalnciema ūdens līmenis iepriekšējā naktī ir krities par aptuveni 20 centimetriem. Ūdens līmeņa paaugstināšanās dažu centimetru robežās gan ir novērota pie Slokas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas