Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Aktieris Āboliņš: īslaicīgas labklājības dēļ esam gatavi strādāt svešā krogā

Jaunā Rīgas teātra aktieri Gundaru Āboliņu pašlaik visvairāk kaitina Latvijas aizņemšanās un tas, ka «mēs visu laiku esam gatavi īslaicīgas labklājības dēļ strādāt svešā krogā, nevis atvērt pašiem savu krogu».

Intervijā domubiedru grupai Kopa, kas pirmsvēlēšanu laikā uzdod jautājumus sabiedrībā pazīstamiem cilvēkiem, aktieris varas vīriem pirms vēlēšanām iesaka padomāt un paklusēt. Savukārt vēlētājiem - domāt līdzi, lasīt starp rindām, atcerēties. G.Āboliņš teic, ka cilvēkam svarīga ir atmiņa gan par savas tautas vēsturi, gan savu ģimeni, taču to un domāšanu pēdējā laikā no sabiedrības smadzenēm cenšas izskalot.

G.Āboliņš ir pārliecināts, ka latviešu tautas identitāte ir apdraudēta «un trakākais – tas notiek ar savām rokām». Viņš arī atceras skolas laiku, kad no skatuves deklamējis dzejnieka Imanta Ziedoņa dzejoli, bet toreiz to nav sapratis. Tajā ir rindas: «Un pret savas tautas dziesmu var tikai savējie, jo pret savas tautas dziesmu nevar cits neviens.» Tagad viņš labi saprotot šo dzejoli, un trakākais esot tas, ka mēs, domājot darām labu, izdarām sliktu.

G.Āboliņš uzskata, ka ikvienam cilvēkam ir labi jādara savs darbs – gan šoferim, gan aktierim, gan politiķim, tad viss būs labi. Viņš nav iestājies nevienā partijā, bet tas nenozīmē, ka aktieris ir apolitisks. Vēlēšanās viņš piedalās ar ar lielu prieku. Tomēr viņš aizdomājas, vai aktierim ir «jāiet Saeimā». Aktieris drīzāk būs noderīgs teātrī.

«Mēs nevaram cīnīties pret nenosakāmas naudas plūsmu, bet mēs varam neiet pret savu godaprātu un nedarīt nelietības,» saka G.Āboliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas