Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Alkoholisko dzērienu ražotāji ceturtdien protestēs, apturot ražošanu

Ceturtdien alkoholisko dzērienu lielākie nozares uzņēmumi uz pusstundu apturēs ražošanu, protestējot pret valdības lēmumu celt akcīzes nodokli stiprajam alkoholam, lai konsolidētu budžetu, portālu Diena.lv informēja Alkohola ražotāju un tirgotāju apvienības (ARTA) pārstāve Dana Hasana.

ARTA pārstāve apgalvoja, ka ceturtdien laikā no plkst. 9.00 līdz 9.30 no rīta visā Latvijā protesta akcijā iesaistīsies vairāk kā 1500 nozares darbinieku. D.Hasana skaidroja, ka nestrādās specializētie ARTA biedru uzņēmumu dzērienu tirdzniecības veikali, kā arī savus pienākumus neveiks biroju darbinieki un izplatītāji.

“Protesta akcija ir nozares uzņēmumu reakcija uz kārtējo ekonomisko nepamatoto valdības lēmumu celt akcīzes nodokli stiprajam alkoholam, lai konsolidētu budžetu,” apgalvoja D.Hasana.

Nozares uzņēmumi uzskata, ka “valdība klaji ignorē realitāti – akcīzes ieņēmumi stipro alkoholisko dzērienu segmentā krītas gads no gada  un sola starptautiskiem aizdevējiem nereālus budžeta ieņēmumus uz akcīzes rēķina, kas nekad netiks saņemta,” teica apvienības pārstāve. Uzņēmumu pārstāvji pārliecināti, ka Latvijā tiek veidota uzņēmējdarbībai nelabvēlīga un neprognozējama ekonomiskā vide, kā arī    valsts politikai alkoholisko dzērienu jomā ir jābūt vienlīdzīgai attiecībā pret visiem dzērieniem un jābalstās uz ekonomiskajiem rādītājiem.

Protesta akcijā piedalīsies alkoholisko dzērienu ražotāji Latvijas Balzāms, SIA Jaunalko un lielākie nozares importētāji un tirgotāji kā Liviko, Mobil Plus ADV, Park MV, Dylan Distribution, Prike Latvija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas